Klubb ulydig mot Ap i kommunevalgkampen:

LO-topp refser klubb som ikke støtter Ap ved kommunevalget

BRUDD PÅ KONGRESSVEDTAK: LOs nestleder Tor Arne Solbakken, her på Ap-landsmøtet i 2013, mener en klubb ikke kan oppfordre til boikott av Ap ved fylkestingsvalget i Nord-Trøndelag.
BRUDD PÅ KONGRESSVEDTAK: LOs nestleder Tor Arne Solbakken, her på Ap-landsmøtet i 2013, mener en klubb ikke kan oppfordre til boikott av Ap ved fylkestingsvalget i Nord-Trøndelag. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

De fagorganiserte ved Nord-Trøndelag e-verk oppfordrer til boikott av Ap i frykt for at partiet skal åpne for privatisering. Noe slikt er ikke tillatt, mener LO-ledelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At EL&IT-klubben ved Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) i en avisannonse oppfordrer folk til ikke å stemme på Ap, men heller på Rødt, Senterpartiet eller SV ved fylkestingsvalget mandag, faller LO-nestleder Tor-Arne Solbakken tungt for brystet, skriver FriFagbevegelse.

I annonser i flere aviser går klubben imot «Arbeiderpartiets høyredreide eierskapspolitikk».

Det mener Solbakken rett og slett er et brudd på LO-kongressens vedtak om et forsterket faglig-politisk samarbeid.

Les også: Høyre-toppen som stemmer Ap

LO-toppen gjør det klart at bakholdsangrepet vil få konsekvenser.

– Jeg vil innkalle klubben til et møte etter valget, sammen med forbundet. Vi kan ikke ha denne konflikten gående videre framover, sier Solbakken ifølge Trønder-Avisa.

– Ap har ønsket å åpne for delprivatisering av NTE. Det er jo en blå politikk. På bakgrunn av det kan vi ikke si til våre medlemmer at de skal stemme Arbeiderpartiet, uttaler klubbleder Marius Vikan EL & IT-klubben i NTE til Trønder-Avisa.

Vikan sier han selv er partimedlem i Arbeiderpartiet, men at han ikke vil stemme på partiet i fylkestingsvalget.

Fagforeningsleder Eystein Garberg sier til FriFagbevegelse at Solbakken viser manglende forståelse for LO som en demokratisk organisasjon.

Personvernpolicy