Meny

Lysbakken i strupen på Hagen

SV-leder Audun Lysbakken (SV) gikk rett i strupen på Carl I. Hagens asylpolitikk på VGTV onsdag ettermiddag. Her fra en partilederdebatt under Arendalsuka i midten av august. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SV-leder Audun Lysbakken (SV) gikk rett i strupen på Carl I. Hagens asylpolitikk på VGTV onsdag ettermiddag. Her fra en partilederdebatt under Arendalsuka i midten av august. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
10 milliarder kroner fra oljefondet til å hjelpe flyktningene i nærområdene får ikke Audun Lysbakken til å juble. Isteden hudfletter SV-lederen Carl I. Hagens forslag og syn på flyktningene i Europa.

I en debatt med Fremskrittspartiets førstekandidat i Oslo på VGTV onsdag ettermiddag fastslo Lysbakken at han vil bruke mer enn 10 milliarder kroner i flyktningenes nærområder.

Deretter kalte han Hagen både respektløs og i utakt med det norske folk.

– Det du legger fram her er et grenseløst egoistisk forslag som mangler respekt for flyktningene. Måten du omtaler dem på igjen og igjen er folk som er på jakt etter velferdsordninger og som egentlig ikke hadde behøvd å flykte. Det er jo bare tull, sier Lysbakken og ba Hagen lytte til nødhjelpsorganisasjonene.

Viste til Danmark

– Reis ned til Lesvos, som jeg gjorde. Møt flyktningene selv, hør historiene deres. Dette er ikke folk som er på jakt etter norsk barnetrygd. Du må slutte å spre slike historier, tordnet SV-lederen.

Hagen viste blant annet til situasjonen i Danmark der desperate flyktninger har forsøkt å komme seg videre inn i Sverige. Da Hagen ville vite hvorfor de ikke vil søke asyl i Danmark, var SV-lederen både klar og krass:

– Det er veldig lett å forklare. Danmark har sendt ut signaler i årevis om at de ikke ønsker ha noen der. Det er derfor vi ikke komme til å se disse scenene i Norge. De som kommer til Norge, ønsker å søke beskyttelse i Norge, og de vet også at det er mulig å få beskyttelse i her – heldigvis fordi du ikke har vunnet gjennom med politikken din, sa en irritert Lysbakken.

Forut for sin tid

At han er i utakt med folket var Hagen på en måte enig i, men understreket at han snarere er forut for sin tid og viste til en ventet befolkningsvekst på 160.000 mennesker i Oslo.

– Jeg tror at om et år, to eller tre så vil man si: vi skulle ha lyttet til Carl I. Hagen, uttalte Hagen.

Les også: Ni flykt­nin­ger tatt hånd om på grensen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus