Meny

Muslimer i Ungarn:

Ungarske muslimer bannlyser regjeringpartiene

FREDAGSBØNN I BUDAPEST: I dag ble det «haram» for alle muslimer å støtte regjeringspartiene Fidesz og KDNP. Foto: Stillbilde fra video på Magyar Iszlám Közösségs facebookside
FREDAGSBØNN I BUDAPEST: I dag ble det «haram» for alle muslimer å støtte regjeringspartiene Fidesz og KDNP. Foto: Stillbilde fra video på Magyar Iszlám Közösségs facebookside
I fredagsbønnen 4. september forbød Det ungarske Islamsamfunn muslimer å støtte regjeringspartiene i Ungarn.

Statsminister Viktor Orbáns uttalelser om trusselen fra muslimsk innvandring, og myndighetenes dårlige behandling av tusener av muslimske flyktninger som befinner seg i landet, fikk i dag begeret til å flyte over for de ungarske muslimene.

I fredagsbønnen til Det ungarske Islamsamfunnet MIK ble regjeringspartiene Fidesz og Det kristeligdemokratiske folkepartiet KDNP erklært som haram.

Det er betegnelsen i islamsk rettsvitenskap for alt som er forbudt og moralsk forkastelig, det motsatte av halal, skriver Store Norske Leksikon.

Dermed er det forbudt for alle muslimer å stemme på eller støtte disse partiene på annet vis.

Les også: Orban: Vi kan bli minoritet på vårt eget kontinent

– Islamhatet i Ungarn øker. Stadig flere flyktninger kommer. Det betyr flere muslimer i landet. Tusener av muslimer sover på gata og på jernbanestasjonen. Nå er det ikke bare Jobbik, men også regjeringen som snakker mot islam, sa predikanten i fredagens khutba, preken.

– Orbán sa i går at Ungarn ikke ønsker storstilt innvandring av muslimer. Skal de innføre et kvotesystem? Sende oss til konsentrasjonsleire? Den ungarske regjeringen har mistet all realitetssans, anklaget han.

Predikanten slo fast at flyktningene ikke har lyst til å være i Ungarn, som er rasistisk og muslimfiendtlig.

– Muslimer kan ikke støtte partier som står opp mot islam. Vit at en slik regjering som er imot islam og lar tusener av muslimer sulte og tørste, er det haram å støtte, konkluderte predikanten.

Les også: – Det indre av Afrika truer hele Europa

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus