Meny

Høyre frem og Frp tilbake i ny måling

Statsminister Erna Solberg (t.v.) har grunn til å være fornøyd med Høyres fremgang på meningsmålingen som TV 2 offentliggjorde mandag kveld. Siv Jensens Frp har ingen grunn til å juble. Foto: : Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre er i medvind, mens Fremskrittspartiet får sin laveste oppslutning noensinne på TNS Gallups meningsmåling for TV 2.

Høyre går frem hele 2,9 prosentpoeng på målingen til en oppslutning på 25,5 prosent. Samtidig har TNS Gallup aldri målt lavere oppslutning for samarbeidspartneren i regjering, Fremskrittspartiet, som bare får en oppslutning på 8,2 prosent (-0,8). Det vil være det dårligste kommunevalgresultatet for Fremskrittspartiet siden 1991 dersom dette blir resultatet valgdagen. Bare fire av ti velgere som stemte på Fremskrittspartiet ved forrige kommunevalg, sier at de vil stemme på partiet i dag.

Arbeiderpartiet går tilbake med 1,0 prosentpoeng til 32,7 prosent. Miljøpartiet De Grønne går for første gang i valgkampen tilbake og får nå 5,0 prosent (- 0,6). Senterpartiet er fjerde største parti med 7,2 prosent (- 0,1). Kristelig Folkeparti får 5,0 prosent (+ 0,1), mens SV går tilbake med 0,3 prosentpoeng til 5,8 prosent.

Tilbakegangen fortsetter også for Venstre som får 4,6 prosent (- 0,5), mens Rødt får 2,9 (+ 0,1) og andre partier og lister 3,1 (+ 0,4).

Les også: Regne­sen­tral regner med Ap som valg­vin­ner

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus