Byrådslederen i Oslo: – MDG tilhører venstresiden

Talsperson Hilde Opoku for Miljøpartiet De Grønne (MDG) synes at det er merkelig at alle er så opptatt av de gamle skillelinjene i politikken. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Talsperson Hilde Opoku for Miljøpartiet De Grønne (MDG) synes at det er merkelig at alle er så opptatt av de gamle skillelinjene i politikken. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Miljøpartiet De Grønne (MDG) insisterer på at de er blokkuavhengige, men i Oslo bystyre stemmer partiet med partiene på venstresiden i fire av fem saker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På oppfordring fra VG har byrådslederens stab gått gjennom alle avstemminger i Oslo bystyre de siste fire årene.

Tallene er klare: I 80 prosent av sakene der det ikke har vært enstemmighet har MDG stemt mot det borgerlige byrådet sammen med venstresiden.

Byrådsleder Stian Berger Røssland (H) er klar på at MDG tilhører venstresiden:

– Jeg kan gjerne samarbeide med MDG om enkeltsaker. Men når vi ser på hva de har stemt, hva som står i programmet deres og hva velgerne deres mener, er det ingen tvil om at de ikke kan være med i grunnlaget for et borgerlig byråd.

– Det er ingen tvil om at partiet hører hjemme på venstresiden, fastslår Røsland.

Frps førstekandidat i Oslo, Carl I. Hagen, er helt enig.

– Jeg snakker om de røde og de grønne sosialister, der dette partiet er grønne sosialister, sier Hagen til VG.

Les også: De Grønne vil doble landets kollektiv og tog­bud­sjet­ter

Hilde Opoku, nasjonal talskvinne i MDG, avviser at partiet tilhører venstresiden.

– Jeg synes at det er merkelig at alle er så opptatt av de gamle skillelinjene i politikken. Vi mener at venstre- og høyresiden i dag har det samme utgangspunktet og den samme energipolitikken. Vi befinner oss på den grønne aksen, ikke den rød eller blå.

Personvernpolicy