Meny

Ordfører forlenget skjenkebevillingen på fest

Ordfører Jørn Christensen på Notodden Blues Festival. Foto: Wikimedia Commons

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da det ikke lenger var lov å servere alkohol på et utested i Notodden i Telemark, annonserte ordfører Jørn Christensen (H) lengre skjenketid.

Det var da klokken slo 2 på utestedet Bellmann under helgens UNESCO-markering at ordføreren bestemte seg for å ta alkoholloven i egne hender – ved to anledninger, skriver VG.

– Grunnen til at jeg valgte å utvide skjenketidene, var at mange dugnadsarbeidere, som hadde jobbet et halvt døgn i strekk, kom inn på utestedet akkurat da skjenketiden var over. Det var veldig god stemning i lokalet, og jeg synes det var ille at de ikke skulle få ta seg en velfortjent pils. Jeg valgte derfor å bruke ordførermandatet til å gi dispensasjon for en halvtime ekstra skjenking, sier Christensen.

Helgen storstilte feiring var i forbindelse med at industriarven på Rjukan og Notodden fikk verdensarvstatus.

– Dette var ikke en fyllefest, men en fest med voksne, ansvarlige mennesker. Det var også vakter i lokalet som sørget for sikkerheten, sier Christensen.

Tidligere på dagen bestemte ordføreren at det var lov å ta med alkoholholdige drikkevarer ut av festlokalet og til et uteområde.

– Hovedarrangøren hadde glemt å søke om bevilling til å ta med drikkevarer ut. Inne i lokalet var det svært varmt. Jeg benyttet derfor min fullmakt, sier han. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus