Meny

Høyre har flest gavmilde givere

Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal gleder seg over gode hjelpere i valgkampen. Her med statsminister Erna Solberg under partiets forrige landsmøte. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre har samlet inn to millioner kroner mer enn Ap til årets lokalvalgkamp. Nesten halvparten går til Oslo Høyre.

Til sammen 78 givere, både privatpersoner og bedrifter, gir Høyres valgkamp til sammen over åtte millioner kroner. Oslo Høyre alene har fått 3,3 millioner.

– Jeg er glad for at en del av våre støttespillere både blant medlemmer og eksterne ser at vi trenger muskler til valgkampen, sier Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal til Klassekampen.

Ap har fått 6.465.000 fordelt på ni givere. Alt er fra fagbevegelsen. Lillebror SV har fått 2,7 millioner kroner.

De siste årene har Høyre satset på å skaffe seg en base av faste givere. Ryssdal forteller at de nå har rundt 3.000 personer som gir et fast månedlig beløp. Til sammen gir det partiet mellom fem og seks millioner kroner i årlige inntekter. Det kommer i tillegg til gavene som gis til partiet i forbindelse med valgkampene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus