Støre: – Mæland er en vandrende plan

Næringsminister Monica Mæland fikk kritkk av Ap-leder Jonas Gahr Støre.
Næringsminister Monica Mæland fikk kritkk av Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre anklager næringslivsminister Monica Mæland (H) for å kun legge fram planer, ingen reelle satsinger for å få flere gründere til å satse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to barket sammen under NRKs valgsending fra Ålesund mandag om temaet «hvordan skape arbeidsplasser nå og etter oljen».

Støre anklaget regjeringen for å være for passive i en tid med økonomisk uro og økende arbeidsledighet. Han fnøs også av næringsministeren som pekte på at hun de to siste årene har satt av 1,5 milliarder kroner for å satse på blant annet flere gründerbedrifter.

– Du er en vandrende gründerplan. Du snakker om at det kommer en gründersatsing, men den kommer bare som en plan. Vi la i fjor høst fram en gründersatsing med 250 millioner fra det offentlige, matchet med 250 fra de private. Abelia har også kritisert deg for bare å komme med snakk, uttalte Støre.

Det fikk Mæland til å tenne på alle plugger.

– Dette bare tull. Vi har lagt fram 1,5 milliarder kroner på to år i gründersatsing og næringsrettet forskning. Så skal vi også lage en plan fordi vi trenger å være konkrete. Vi trenger ikke bare kapital, vi trenger kompetanse og en kultur for gründere, og da trenger vi en politikk og ikke bare gi penger. I år kan 400 flere gründere få tilskudd fordi vi har styrket Innovasjon Norge, svarte ministeren.