Meny

Isaksen: – Nedbygging av faglæreren er norsk skoles tragedie

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og Trond Giske (AP) kranglet om hva norsk skole trenger for å løfte seg under Utdanningsforbundets valgdebatt mandag. Her fra en debatt om samme tema i Arendal forrige uke. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener norsk skole valgte feil vei da det ble satset på allmennlæreren framfor faglæreren på 1970-tallet.

Isaksen barket sammen med Arbeiderpartiets skolepolitiske talsmann, Trond Giske, under en valgdebatt om skole og barnehage i regi av Utdanningsforbundet mandag kveld.

Isaksen angrep Giske og Arbeiderpartiet for ikke å legge stor nok vekt på lærernes fagkompetanse.

– Tragedien for norsk skole har vært nedbygging av respekten for faglæreren og opphylling av allmennlæreren som skulle litt av alt, uttalte Isaksen, som viste til at Finland, som gjør det langt bedre enn Norge på alle internasjonale skoletester, siden 1970-tallet valgte motsatt vei.

– Det går en historisk skillelinje mellom Arbeiderpartiet og Høyre på dette. Ap mener det viktigste er å være en allmennlærer som skal kunne litt av alt, mens Høyre står for en annen tradisjon, uttalte Isaksen.

– Alle ser ut til å ha en mening om hvordan læreren bør gjøre ting annerledes, men det er ingen som ville banket på en cockpit og bedt flygeren fly litt annerledes. Og flygerne har kortere utdanning enn lærerne, påpekte Giske til applaus fra salen.

– Hovedproblemet i skolen er ikke at lærerne mangler kunnskap, men tid og tillit, uttalte Giske.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus