Erfaren politimann går ikke med skudd i kammeret

Thor Langli forteller at han ikke går med skudd i kammeret i sitt tjenestevåpen. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Thor Langli forteller at han ikke går med skudd i kammeret i sitt tjenestevåpen. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

En av Norges mest erfarne politimenn, Thor Langli (59), følger ikke Politidirektoratets instruks om å bære skarpladde våpen og skudd i kammeret, av sikkerhetshensyn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Politidirektoratets (POD) våpeninstruks skal politiets våpen være ladd, usikret og med et skudd i kammeret, noe som betyr at våpenet er klart til å skyte.

Det har ikke Langli, en av Norges mest erfarne politimenn i operativ tjeneste, med 37 års erfaring, skriver Dagbladet. Han forteller at det er flere grunner til at han ikke har skudd i kammeret.

Les også: Stor­tin­get skeptisk avven­tende til elekt­ro­sjokk­vå­pen

– I store folkemengder kan det være uoversiktlig og kaotisk, jeg har fått meg en «på trynet» før, og man kan bli satt ut av spill noen sekunder. Da vil jeg ha en ekstra sikkerhet. Om noen skulle klare å ta pistolen fra meg, kan de ikke bare avfyre skudd ved å dra i avtrekkeren, sier Langli til avisen.

På spørsmål om han bryter ordren fra Politidirektoratet svarer Langli at han tolker det som om det er gitt anledning til å ha skudd i kammeret, ikke at man må ha det. Han sier også han ikke hadde vært ukomfortabel med om Politidirektoratet hadde endret rutinene og gått over til halvladde våpen.

Les også:

SV vil endre våpen­reg­lene i politiet

Politiet bekrefter at våpnene er ladd

Personvernpolicy