Meny

Frp faller på meningsmåling

Frp-leder og finansminister Siv Jensen sier hun er mest opptatt av trenden i meningsmålingene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet går tilbake 1,3 prosentpoeng fra juni, viser en ny meningsmåling. Høyre og Ap går fram.

Frp går tilbake til en oppslutning på 13 prosent, ifølge meningsmålingen Ipsos MMI har gjort for Dagbladet.

Høyre og Arbeiderpartiet går derimot fram med henholdsvis 2,6 og 1,5 prosentpoeng til en oppslutning på henholdsvis 24,0 og 38,3 prosent. I likhet med Frp-nedgangen er dette innenfor feilmarginene på inntil 3,3 prosentpoeng.

Les også: Frp kraftig tilbake på meningsmåling i Oslo

Det samme gjelder SVs framgang på 0,8 prosentpoeng. Partiet får en oppslutning på målingen på 4,8 prosent, noe som er deres beste resultat på Dagbladets partibarometer siden april 2014.

Rødt går samtidig ned 0,8 prosentpoeng til 1,4 prosent, MDG går ned 0,5 prosentpoeng til 4,0 prosent, Kristelig Folkeparti faller 1 prosentpoeng til 4,6 prosent og Venstre går opp 1,2 prosentpoeng til 5,2 prosent.

Les også: Ap kraftig tilbake på fersk måling

Hovedmønsteret er stabilitet for partiene. Det er egentlig bare tilbakegangen til Senterpartiet på 1,7 prosentpoeng til 4,2 prosent som er signifikant sammenlignet med juni, kommenterer valgforsker Bernt Aardal ved Universitetet i Oslo.

Undersøkelsen ble gjennomført fra 17. til 19 august via telefonintervju med 925 stemmeberettigede i et representativt utvalg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus