Støre vil skjerme privatboligen for beskatning

BOLIGSKATT: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre vil ikke skattlegge privatboliger.
BOLIGSKATT: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre vil ikke skattlegge privatboliger. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre avslår å følge Scheel-utvalgets råd om å øke den statlige beskatningen av bolig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet i Oslo vil innføre eiendomsskatt for å øke inntektene til Oslo by, men partiet sentralt gjør det nå klart at privatboligen skal skjermes for økt beskatning fra staten, skriver Dagens Næringsliv.

Både Høyre og Fremskrittspartiet har tidligere gjort det klart at de ikke støtter økt boligskatt slik utvalget foreslår, men til forskjell fra de to regjeringspartiene, ønsker ikke Ap at den varslede skattereformen skal gi et generelt lavere skattetrykk.

Støre sier også at han er opptatt av å unngå et skattesystem som åpner for skattetilpasninger mellom selskapsskatt og personbeskatning.

– Vårt utgangspunkt er ikke store, generelle skattekutt, men en omlegging av skattesystemet som vil stimulere til flere investeringer i næringslivet, sier han.

Finansminister Siv Jensen (Frp) påpeker at Aps standpunkt gjør det enda viktigere å avklare hvem som skal betale mer i skatt.

– For det er jo det Støre vil. I deres alternative budsjett skjerper Ap skattene med over ti milliarder for næringsliv og privatpersoner, sier hun.