Meny

Frp kraftig tilbake på meningsmåling i Oslo

Frps førstekandidat i Oslo, Carl I. Hagen, er ikke fornøyd med at partiet mister oppslutning. I en ny meningsmåling får partiet en oppslutning på kun 5,4 prosent, noe som er en nedgang på 3,5 prosentpoeng siden juni. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets oppslutning i Oslo har gått tilbake med 3,5 prosentpoeng siden juni, viser en ny meningsmåling.

Partiet får en oppslutning på bare 5,4 prosent i hovedstaden, viser undersøkelsen som er gjennomført av Ipsos MMI på vegne av Dagbladet.

– Jeg er litt overrasket, ja. Men det betyr at vi har en jobb å gjøre de neste ukene, sier Frps førstekandidat i Oslo, Carl I. Hagen.

Høyre får en oppslutning på 32,1 prosent (uendret), tett etterfulgt av Arbeiderpartiet med 31,2 prosent (+1,0). Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville begge partiene fått 19 representanter i Oslo bystyre.

Les også: Ap kraftig tilbake på fersk måling

Samlet sett ville venstresiden – Ap, SV og Rødt – fått 26 mandater, noe som er ett mandat mindre enn det høyresiden – Høyre, Frp, Venstre og KrF – ville fått. KrF har imidlertid avvist muligheten for samarbeid med Frp.

Målingen viser også at Miljøpartiet De Grønne (MDG) får en oppslutning på 10,9 prosent (+3,6), noe som gir partiet status som vippeparti. Oppslutningen til de øvrige partiene er som følger: SV 6,0 (+0,4), Venstre 5,9 (+1,1), Rødt 4,8 (-1,7), KrF 2,7 (+0,6) og Sp 0,5 (-0,6).

Feilmarginen på målingen er på inntil 3,3 prosentpoeng.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus