Meny

Støre tar valgkampen som en idrettsmann

Ap-leder Jonas Gahr Støre tar motgang og kritikk som en idrettsmann – det er alltid mulig å forbedre seg. Samtidig vil han unngå «å bli en dårlig kopi av meg selv». Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener det alltid går an å forbedre egne prestasjoner, men sier at han ikke kan endre den han er.

Oppslutningen om Arbeiderpartiet har falt i løpet av sommeren, og partilederen får middels gode karakterer etter dueller og TV-sendte debatter.

– Jeg lar meg ikke vippe av pinnen av den grunn, forsikrer Støre.

Må være seg selv

Helt upåvirket er Ap-lederen likevel ikke av at flere kommentatorer har stilt spørsmål ved hans innsats i valgkampens første debatter.

– Jeg tar det med meg. Jeg er litt idrettsmann og tenker at jeg alltid kan se om jeg kan gjøre justeringer ved neste prestasjon. Men jeg må være meg. Og om jeg snakker i litt lengre setninger enn det korte flater gir åpning for, så skal jeg nok forsøke å snakke i litt kortere setninger. Men jeg vil ikke bli en dårlig kopi av meg selv, sier Støre til NTB.

Les også: Måling: Erna mer tydelig og troverdig enn Jonas

Historisk høyt

Den ferskeste nasjonale meningsmålingen fra Opinion for ANB fortalte at Ap har falt 3,5 prosentpoeng og er på sitt laveste nivå siden september i fjor, med en oppslutning på 37,6 prosent i august.

Også et foreløpig gjennomsnitt av flere målinger indikerer et tilsvarende – eller litt mer forsiktig – fall. Samtidig viste en måling i VG torsdag at statsminister Erna Solberg (H) vurderes som både tydeligere og mer troverdig enn Støre.

– Det som er felles for alle målingene er at Ap fortsatt er på et historisk høyt nivå, sier Støre.

Les også: Støre åpner for endringer i formuesskatten

Forutsigbart

Han forteller at noe av taktikken midt i en valgkamp er å holde enkeltmålinger litt på avstand.

– Vi får mange lokale målinger, og vi får en kombinasjon av stortingsmålinger og kommunemålinger. Det er krevende å skille det ene fra det andre. Vi gjør klokt i å holde på vår strategi, som er å vise forskjellene i politikken. For oss handler det om å vise fram en politikk som er aktiv i møte med stigende arbeidsledighet, som viser hvorfor vi vil satse fellesskapets ressurser på skole, eldre og klima – som lokalt handler om gangveier, sykkel- og kollektivtrafikk, sier Ap-lederen.

Les også: Støre vil være seg selv

Heltene imponerer

Etter partilederdebatten i Arendal mandag kveld denne uken, var omkvedet blant kommentatorene at Støre klarte seg bedre enn i den første nett-TV-sendte duellen med Solberg, men at han langt fra gjorde noen glitrende prestasjon.

Støre minner om at høstens valg er et lokalvalg:

– Jeg er med i veldig mange flere debatter enn de debattene som kommentatorene blåser opp, nemlig i daglige møter med velgerne. Vi må heller ikke glemme at det ikke er jeg som er på valg. Min jobb er nå å være partileder i et parti som har modige kandidater som bruker sin tid på å drive lokalvalgkamp og lokalpolitikk. Jeg blir mer og mer imponert over dem som velger ville være ombudsmenn. De tar store belastninger i sitt privatliv for å gå til valg. De er heltene i dette valget, ikke meg. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus