Hege Storhaug i Arendalsuka:Hege Storhaug vil stoppe all innvandring til Europa og avvikle Flyktningkonvensjonen

TRUENDE VERDIER: – Umistelige frihetsverdier står på spill i Norge og Europa. Kampen blir avgjort på 10-15 år, advarte Hege Storhaug i Arendal torsdag. Foto: Thomas Vermes (ABC Nyheter)
TRUENDE VERDIER: – Umistelige frihetsverdier står på spill i Norge og Europa. Kampen blir avgjort på 10-15 år, advarte Hege Storhaug i Arendal torsdag. Foto: Thomas Vermes (ABC Nyheter)
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er i ferd med å få islamske midtøstentilstander i Europa. Europa må nå si stopp til all innvandring. FNs flyktningkonvensjon er avleggs og bør avvikles.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

ARENDAL (ABC NYHETER): Det sa den omstridte Arendals-kvinnen Hege Storhaug da hun under Arendalsuka torsdag kveld tok et oppgjør med det hun kaller «elefanten i rommet».

«Elefanten» er spørsmålet om påvirkningen samfunnet i Norge og Europa utsettes for ved omfattende innvandring av muslimer.

– Jeg har et ekstremt frihetsbehov etter den gode oppveksten jeg hadde i Arendal. Men umistelige frihetsverdiene står på spill på grunn av innvandring fra muslimske land. Kampen vil bli avgjort i løpet av 10-15 år, sa Storhaug i en fullstappet pub.

Les også: Charlie Hebdo-redaktør i Arendal vil ikke gi etter for terror

– Sier vi stopp, stopper det

– Om jeg kunne bestemme, ville jeg ha stoppet migrasjonen over Middelhavet og fra Tyrkia inn i Europa. Parallelt med at vi da stopper den kyniske menneskehandelen menneskesmuglerne bedriver, skal vi øke innsatsen i nærområdene, sa Storhaug om hva som må til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ikke ett eneste land i Europa har lykkes integererings- og verdimessig, hevder Storhaug.

Hun ble spurt om vi da skal slutte å plukke opp druknende migranter på kysten av Nord-Afrika.

– Informasjonsstrømmen mellom Norge og Afrika er god. De vet hvilke goder man kan få i ulike land. Idet ett land sender ut siganler om innstramminger, så legges rutene om. Hvis EU sender ut signal om stopp, at enhver båt blir sendt tilbake, stopper trafikken, sier Hege Storhaug til det.

Les også: Beklager «kultursviker»-utspill

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ser Flyktningkonvensjonen som ubrukelig

– Mener du da at Norge og EU skal la være å respektere internasjonale konvensjoner vi har ratifisert?

– Flyktningkonvensjonen av 1951 kom i kjølvannet av 2. verdenskrig og mens Muren delte Øst- og Vest-Berlin. Den kom til i en helt annen tidsalder enn den vi lever i. Denne konvensjonen er ubrukelig. Ja, hadde jeg vært statsminister ville jeg prøvd å få møte med politiske toppledere i Europa for å avvikle konvensjonen, sier Storhaug på spørsmål fra ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Norske islamkritikere mener liv kan gå tapt

Mener demokratiet står på spill

Budskapet hennes er at vi er i iferd med å få midtøstentilstander i Europa.

– I Sverige har politiet 55 områder de ikke lenger har full kontroll over. Og dette øker og øker, sier hun.

Svenska Dagbladet omtalte i oktober i fjor at politiet nå har definert 55 «no go»-soner der de ikke har kontroll.

Selv kjøpte Storhaug seg hijab og tok seg ut i slumområder i Marseille.

– Dette vokser barn opp i i Europa, sa hun og viste bilder av forholdene.

– Postbud og helsepersonell går ikke inn i visse områder. Jeg tror ikke Frankrike klarer å snu dette. Der er nå ti prosent av befolkningen fra islamske samfunn. Og staten har ikke lenger adgang i alle områder, sa Storhaug.

Hun maner til vedvarende kamp for demokratiet.

– I Sverige sier én av tre unge at de ikke nødvendigvis ser demokratiet som best, sier hun. Det rapporterte NRK om også.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Orbán: - Det indre av Afrika truer Europa

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ser på seg selv som «halvpakistaner»

Hege Storhaug leder den politiske tenketanken Human Rights Service og er anklaget for å piske opp hat mot innvandrere og muslimer.

Selv skiller hun mellom Mekka-muslimer, som hun anser som fredelige, og Medina-muslimer som ifølge henne ønsker å spre sharialover og undertrykke vestlige frihetsidealer hvor de enn kommer.

– Muslimske kvinner og barn er de mest marginaliserte i Europa, sier Hege Storhaug om kontrollen religiøse krefter har fått, og legger til:

– Islam er veldig mye. Det er mange forskjellige muslimer. Hvordan kunne en pakistansk familie drepe en datter fordi hun nektet å gifte seg med noen for å få en mann til å komme til Norge?, spør hun om en av sakene hun har sett på.

Storhaug har i mange år observert andre kulturer, blant annet gjennom hyppige besøk til Pakistan.

– Jeg har vært i Pakistan 17 ganger og betrakter meg selv som halvpakistaner, sier Hege Storhaug.