Valgets første partilederdebatt går ikke på TV

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg møter torsdag kveld leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre til partilederdebatt. Bildet viser de to etter minnegudstjenesten i Oslo domkirke fire år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg møter torsdag kveld leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre til partilederdebatt. Bildet viser de to etter minnegudstjenesten i Oslo domkirke fire år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Torsdag kveld møtes statsminister Erna Solberg (H) og Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre til den første partilederdebatten før høstens valg. Men debatten blir ikke sendt på TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken NRK eller TV 2 arrangerer duellen mellom de to partilederne. Det er Høyre og Arbeiderpartiet selv som står som arrangører. Derfor velger TV-kanalene å ikke sende arrangementet på direktesendt TV. Man kan kun følge det på NRKs nett-TV og YouTube fra klokken 20, skriver Finansavisen.

– TV-kanalene er mest opptatt av å sende egne arrangementer, ikke de partiene holder selv. Derfor blir rekkevidden til denne duellen mindre enn den burde ha vært, og kun et lite publikum vil få nytte av den. Det er nok ikke mange velgere som bytter synspunkt etter dette, sier Anders Todal Jensen, professor i statsvitenskap ved NTNU.

Han mener denne første duellen setter tonen for høstens kommune- og fylkestingsvalg, og tror debatten vil bli avgjørende for hvordan de to partiene vil kjempe mot hverandre videre.

– Dette er et bevisst trekk fra partienes side. At Høyre og Arbeiderpartiet fokuserer på hverandre som hovedmotstandere har de gjensidig glede av. De andre partiene vil automatisk bli satt i skyggen, sier professoren.

Følg ABC Nyheter på Instagram

Personvernpolicy