Politimann hardt ut mot Tajik på Facebook

Hadia Tajiks mener det er uklokt å forby ekstreme meninger. Politimann Stein-Robin Kleven-bergh mener hun forgyller terrorisme.
Hadia Tajiks mener det er uklokt å forby ekstreme meninger. Politimann Stein-Robin Kleven-bergh mener hun forgyller terrorisme. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politimannen Stein-Robin Kleven Bergh, som tidligere har kalt Jens Stoltenberg et «krapyl», har lagt ut en krass melding om Hadia Tajik (Ap) på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politimannens statusoppdatering kommer etter at Ap-politikeren torsdag sa til Aftenposten at hun er kritisk til å forby utsagn som hyller terror.

«Sånne sitter på Stortinget – selvsagt for Ap. La oss hylle terrorister! Er ho tilhenger av ABB også? Fan?» skriver politimannen på sin Facebook-side, ifølge VG.

Bergh fikk i 2013 avskjed fra jobben etter at han kalte daværende statsminister Jens Stoltenberg et «krapyl» som spredte løgner om Frp, på Facebook.

Avgjørelsen ble senere omgjort, og Bergh jobber i dag som etterforsker ved Kongsvinger politistasjon.

Selv mener han det må være lov å spørre om Tajik støtter Anders Behring Breivik.

– Uttalelsene hennes forgyller, etter min mening, terrorisme, og da må det være et greit spørsmål å stille. Jeg påstår ingenting, jeg bare stiller spørsmål ved om hun er tilhenger av terrorisme, sier han til avisen.

Tajiks politiske rådgiver, Svein Tore Bergestuen, presiserer at hun ikke støtter innholdet i uttalelser som støtter terror, selv om hun ikke ønsker å forby dem.