Ungarns statsminister Viktor Orbán med ny sensasjonell tale i Transylvania:– Det indre av Afrika truer hele Europa

VIKTOR ORBÁN I TRANSYLVANIA: – Spørsmålet nå dreier seg ikke bare om hva slags Europa ungarerne ønsker å leve i, men hvorvidt Europa som vi kjenner det, vil overleve i det hele tatt.
VIKTOR ORBÁN I TRANSYLVANIA: – Spørsmålet nå dreier seg ikke bare om hva slags Europa ungarerne ønsker å leve i, men hvorvidt Europa som vi kjenner det, vil overleve i det hele tatt.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Masseinnvandring fra det indre av Afrika kan føre til utryddelse av det Europa vi kjenner, advarer Ungarns omstridte statsminister Viktor Orbán.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mine damer og herrer. Den virkelige trusselen mot Europa stammer ikke fra krigssonene, men fra hjertet av Afrika.

Det erklærte Ungarns konservative statsminister Viktor Orbán i en ny, oppsiktsvekkende tale sist lørdag, på et sommerstevne for ungarskspråklige i Transylvania vest i Romania.

På det tradisjonsrike spastedet Bálványos (rumensk: Băile Balvanyos) holdt han opp masseinnvandring til Europa som en skjebnesvanger fare for kontinentet.

Orbán harsellerte også med et godtroende EU, som driver frihandelsforhandlingene TTIP med USA vel vitende om at USA avlytter europeiske toppolitikere og dermed kjenner forhandlingsposisjonene deres.

Etter et tilsvarende arrangement i fjor sommer vakte Orbán bestyrelse for uttalelser mot liberale demokratier. Da slo han også til mot bruken av norske EØS-midler i Ungarn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les: Viktor Orbán tok oppgjør med liberale velferdsstater

– Europas forsvarslinje har rast sammen

– Tidligere har de nordafrikanske landene fungert som en forsvarssone for Europa, ved å absorbere folkemassene fra Afrikas indre, sa Orbán til tilhørerne.

– Med oppløsningen av de nordafrikanske statene har denne forsvarslinjen på spektakulært vis rast sammen, og Nord-Afrika er ikke lenger i stand til å beskytte oss mot en flodbølge av folk.

Dette setter ifølge Orbán Europa overfor problemer av et ufattelig omfang.

Les også: Ungarn melder seg ut av EUs asylsamarbeid

Hvem skulle trodd at?

Orbán minnet tilhørerne om hva han sa i sommertalen sin i Transylvania for ett år siden, at vi lever i tider da hva som helst kan skje. Året som har gått, har vist at han hadde rett, sa statsministeren og listet opp:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvem skulle trodd at Europa ville bli ute av stand til å forsvare sine egne grenser, selv mot ubevæpnede flyktninger?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hvem skulle trodd at det skulle gå så langt at lederen for en islamsk menighet i Frankrike offentlig skulle foreslå at den franske staten skulle overlate overflødige kristne kirker til dem fordi det var behov for å omgjøre dem til moskeer?

– Hvem skulle trodd at USA tappet telefonsamtalene til tyske politiske ledere?

– Og hvem skulle trodd at vi europeere skulle opptre som om ingenting hadde skjedd, og i all vennskapelighet fortsatt frihandelssamtaler med en motpart som trolig kjenner våre forhandlingsposisjoner før vi gjør det selv?

Les også: TTIP gjør at Washington vil styre Norge

Frykter utryddelse av Europa som vi kjenner

Når det gjelder innvandringen fra Afrika, sier Viktor Orbán seg enig med uttalelser Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy nylig kom med til fransk TV.

– Sarkozy sa at bølgen av massemigrasjon vi nå ser, bare er begynnelsen. Det er omtrent 1,1 milliarder mennesker i Afrika i dag. Over halvparten av dem er under 25 år, sa den ungarske statsministeren i sitt foredrag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han viste til Sarkozys påstand om at hundrevis av millioner mennesker ikke vil ha noe sted å leve og ikke ha nok mat og vann.

– De vil følge i fotsporene til dagens migranter og forlate sine hjemland, sa Orbán og slo fast:

– Det som står på spill i dag er Europa og europeisk livsstil, overlevelsen eller utryddelsen av europeiske verdier og nasjoner - eller for å være mer presis, en forvandling utover all fatteevne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Innvandring oppfyller venstresidens mål

Statsminister Orbán mener at spørsmålet nå ikke bare dreier seg om hva slags Europa ungarerne ønsker å leve i, men hvorvidt Europa som vi kjenner det nå, vil overleve i det hele tatt.

Han slår fast at ungarerne ønsker et Europa som et kontinent for europeere, og gikk til angrep på venstresiden i europeisk politikk:

– Så utrolig det enn høres ut, er det noen som tenker annerledes. Den europeiske venstresiden, kjære venner, ser ikke immigrasjon som en fare, men som en mulighet.

– Venstresiden har alltid sett med mistenksomhet på nasjoner og nasjole identiter. De tror at opptrappingen av immigrasjon kan svekke, ja utrydde nasjonale grenser og dermed føre til venstresidens til nå uoppnåelige mål, fyrte Orbán løs.

Les statsminister Viktor Orbáns tale i Bálványos (engelsk)