Kamplysten Trump besøker USAs grense til Mexico

Republikaneren Donald Trump har fått mye kritikk for sine fornærmende uttalelser om mexicanere.
Republikaneren Donald Trump har fått mye kritikk for sine fornærmende uttalelser om mexicanere. Foto: Jim Young / Reuters

Eiendomsmogulen Donald Trump, som skapte storm med sine nedsettende kommentarer om mexicanske innvandrere, tar valgkampen til Mexicos grense.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg reiser til GRENSEN i morgen. Skal møte noen skikkelig modige folk. Ser fram til en stor dag! tvitret milliardæren som vil kjempe om å bli Republikanernes presidentkandidat.

Trump utløste en storm av protester for nedsettende kommentarer om Mexico og mexicanske innvandrere da han erklærte seg som presidentkandidat.

Blant annet stemplet den bryske TV-kjendisen mexicanske innvandrere som narkoforbrytere og voldtektsmenn da han offisielt kunngjorde sitt kandidatur 16. juni. Han har i ettertid nektet å trekke tilbake utsagnene.

Les også: Trump om partikollega: – Hvem er denne fyren? En uteligger?

Trump har samtidig lagt til at han har «stor respekt for Mexico og kjærlighet til det mexicanske folket og deres enorme ånd». Torsdag skal han besøke grensebyen Laredo i Texas, inspisere selve grensen, snakke med politifolk og holde en pressekonferanse.

Trump tok tidligere denne uka ledelsen på målingene blant de 16 republikanerne som sikter mot Det hvite hus, men på en nyere måling hadde Jeb Bush tatt et ørlite forsprang. Eiendomsmogulen har utløst raseri i partiet for latterliggjøring og utskjelling av medkandidater.

Les mer: Donald Trumps oppslutning skyter i været

Personvernpolicy