Åpen for alle - alltid

Obama: – «Russisk aggressivitet» tema på G7-møte

Obama på plass i Tyskland: – Jeg må få meg en lederhosen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands «aggressivitet» i Ukraina skal diskuteres på G7-toppmøtet i Tyskland, sier USAs president Barack Obama.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han møter søndag lederne av Storbritannia, Canada, Frankrike, Italia, Japan, USA og EU, samt Tysklands statsminister Angela Merkel som er vert for toppmøtet.

EU-president Donald Tusk sier i forkant av møtet at diskusjoner om sanksjoner mot Russland i så fall vil dreie seg om hvordan man kan styrke de.

– Min intensjon er at vi i dag kan stadfeste at G7 er enige om retningslinjene for sanksjonene, sier Tusk.

Demonstranter sperret søndag en vei som fører til luksushotellet Schloss Elmau i Garmisch-Partenkirchen i Bayern, hvor G7-møtet skal holdes. Lederne må ta helikopter for å komme seg til hotellet, ifølge sikkerhetskilder.

Tolv av demonstrantene satte seg ned på en vei som fører til hotellet. Sju forlot stedet frivillig, mens fem ble slept av gårde, ifølge politiet.

Utenom Ukraina-konflikten er det ventet at G7-møtet vil dreie seg om klimaendringer, global pandemi og uroen i Midtøsten.

Også lørdag var det store demonstrasjoner mot G7-toppmøtet i Tyskland. Markeringene utviklet seg til sammenstøt mellom politiet og demonstranter. Ifølge sykehuskilder måtte flere til behandling etter sammenstøtene og det er anslått at 30 personer er lettere skadd. (©NTB)