Romario vil ha nye koster i fotballforbundet

Romario (t.v.) har ment mye om mangt etter å ha lagt opp som spiller. Blant annet som politiker i Brasil. (Foto: AP Photo/Victor R. Caivano / NTB Scanpix)
Romario (t.v.) har ment mye om mangt etter å ha lagt opp som spiller. Blant annet som politiker i Brasil. (Foto: AP Photo/Victor R. Caivano / NTB Scanpix)

Den brasilianske fotballegenden Romario krevde onsdag i en tale i nasjonalforsamlingen at ledelsen i landets fotballforbund byttes ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Romario satset etter sin aktive karriere på en politisk karriere og ble i 2010 valgt inn i nasjonalforsamlingen. Han har mange ganger kritisert landets fotballforbund og VM-forberedelsene og har lagt seg ut med mange av fotballens mektigste menn. Nå har han brukt den verbale storslegga igjen.

– Uten en utrenskning i fotballforbundet risikerer Brasil verre ydmykelser enn massakren på Mineirão, sa han om stadion i Belo Horizonte der Brasil tapte 1-7 for Tyskland i VM-semifinalen.

Ble avkledd

Brasil håpet å vinne VM på hjemmebane, men ble avkledd i de to siste kampene og tapte dem til sammen 1-10. Etter den fadesen måtte landslagssjef Luiz Felipe Scolari gå. Romario mener at hele ledelsen i fotballforbund bør følge ham.

Fotballpresident José Maria Marin gir seg riktig nok neste år, men hans etterfølger er allerede valgt, og ifølge Romario er han av samme ulla.

– Marco Polo del Nero skal lede fotballforbundet de fire neste årene. Tror dere den mannen er i stand til å avstedkomme endringer? Jeg er sikker på at det er han ikke, sa Romario i sin tale.

Må annulleres

Del Nero er 73 år gammel, mannen han skal etterfølge er 82.

– Det obskure og hemmelige valget må annulleres, sa Romario.

– Brasiliansk fotball fortjener ikke å styres av en gjeng som allerede har vist sin inkompetanse, som soper inn penger og gjør med dem som de lyster, men ikke til vår fotballs beste. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus