Manchester City brøt uavgjort-rekken

Tevez i ekstase etter 2-1 målet (Foto: Scanpix)

<pManchester City vant endelig i ligaen igjen i en forrykende affære mot Chelsea</p

(ABC Nyheter): Man City-Chelsea 2-1

Manchester City kom fra en etterlengtet seier mot Arsenal i Ligacupen og ville bevise at de kunne hamle opp med topplagene og endelig vinne også i serien.

Chelsea hadde motsatt utgangspunkt etter tapet mot Blackburn i Ligacupen og måtte vinne for å holde Manchester United på trygg avstand.

Med en elektrisk stemning på The City of Manchester Stadium lå alt til rette for at dette skulle bli en fantastisk kamp. Og det ble det; innledningen var forrykende, med Chelsea i førersetet. Didier Drogba hadde allerede etter 7 minutter en stor sjanse da han ble spilt strålende fri, men Given reddet mesterlig.

Ett minutt senere skulle derimot nettkjenningen komme. Given redder utrolig nok Ivanovic' skudd fra kort hold. Returen blir hamret mot mål fra Anelka og Given slår ballen i ryggen på Adebayor. Et absurd selvmål av spissen som sto forfjamset tilbake.

Etter målet tok Manchester City over og imponerte tidvis med høyt tempo og konstant trykk mot Chelsea-målet. Det er ikke ofte London-klubben har blitt så hardt presset denne sesongen.

Og utlikningen skulle komme; i det 37. minutt gjorde Adebayor det godt igjen. Shaun Wright-Phillips skyter i beinet på Adebayor, ballen spretter i Terry, tilbake til Adebayor som setter den lavt i hjørnet fra kort hold. Chelsea roper på hands i etterkant da ballen var innom hendene på Richards, men dommeren vil ikke høre. En tvilsom scoring, men uansett en fortjent utlikning.

Andre omgang fortsatte i det samme høye tempoet. City presset på Chelsea og produserte enda en sjanse ved Adebayor, men avslutningen var for løs.

Noen minutter senere kom forløsningen. City fikk frispark fra rundt 18 meter. Tevez skrudde ballen gjennom muren og rett i mål. Cech tok et skritt til høyre og åpnet opp i keeperhjørnet. Ikke patent keeperspill fra tsjekkeren der.

Etter dette tok Chelsea over banespillet og produserte flere sjanser. City hadde nok med å forsvare seg og i det 82. minutt klippes Drogba ned av Onuoha innenfor 16-meteren, og straffe dømmes korrekt til gjestene. Den eller så sikre Frank Lampard setter straffen til høyre, men Given redder igjen mesterlig.

I noen intense sluttminutter kunne begge lag ha scoret, men kampen ender 2-1 til Manchester City. Hjemmepublikumet trakk et lettelsens sukk etter å ha brutt uavgjort-rekken på 7 kamper. City gikk dermed forbi Liverpool på tabellen og er nå elleve poeng bak Chelsea med en kamp mindre spilt.