Slottet varslet kronprinsessen om mulig pågripelse av Marius Borg Høiby

– Vi varsler rutinemessig om alle forhold som kan påvirke sikkerhetsopplegget rundt Kongehuset, sier politiinspektør Martin Strand i Oslo politidistrikt. Foto: Lise Åserud / NTB
– Vi varsler rutinemessig om alle forhold som kan påvirke sikkerhetsopplegget rundt Kongehuset, sier politiinspektør Martin Strand i Oslo politidistrikt. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongehuset ble varslet av politiet om en mulig pågripelse av Marius Borg Høiby. Deretter varslet de kronprinsesse Mette-Marit.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Politiet varslet Det kongelige hoff, og Det kongelige hoff informerte deretter kronprinsparet om en hendelse som involverte Marius Borg Høiby og om mulig pågripelse. Som kjent varslet politiet også Marius Borg Høiby i forkant av pågripelsen. Politiet valgte å ikke pågripe i hans bopel og har aldri ransaket den, skriver kommunikasjonssjef Guri Varpe på Slottet i en epost til NTB.

Hun henviser til politiet for ytterligere spørsmål.

Høiby ble klokken 16.10 den 4. august i år pågrepet av politiet etter en voldshendelse i en leilighet på Frogner i Oslo kvelden før.

Pågripelsen skjedde etter at politiet en halvtime tidligere hadde ringt Høiby og avtalt å møte ham på Jansløkka skole, som ligger nær Skaugum der han bor.

Oslo-politiet varslet PST

Torsdag bekreftet politiet til NTB at Oslo politidistrikt varslet livvakttjenesten i PST om pågripelsen. Det er livvakttjenesten som har ansvaret for kongefamiliens sikkerhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi varsler rutinemessig om alle forhold som kan påvirke sikkerhetsopplegget rundt Kongehuset, sa politiinspektør Martin Strand i Oslo politidistrikt.

Det var VG som omtalte varslingen først.

Regjeringsapparatet fikk beskjed

Politiets situasjonssenter i Politidirektoratet (POD) ble også varslet om pågripelsen klokken 13.55 søndag, og POD varslet igjen Justisdepartementet, som orienterte Statsministerens kontor og Barne- og familiedepartementet.

Grunnen til at Barne- og familiedepartementet ble orientert var at statsråd Kjersti Toppe (Sp) skulle gjøre et intervju om ungdomskriminalitet samme kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisdepartementet ville orientere om etterforskningen slik at statsråden kunne henvise til politiet hvis det skulle komme spørsmål.Fire fornærmede

Siktet for mishandling i nære relasjoner

Høiby er under etterforskning for flere forhold, blant annet er han siktet for mishandling i nære relasjoner mot Juliane Snekkestad, som han var kjæreste og samboer med fra 2018 til 2022.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han er også siktet for mishandling i nære relasjoner mot ekskjæresten Nora Haukland, som han var sammen med fra 2022 til 2023, samt trusler mot en mann.

Høiby har erkjent vold mot den fornærmede kvinnen etter voldshendelsen på Frogner i august og trusler mot en mann. Han erkjenner ikke straffskyld i sakene der ekskjærestene Haukland og Snekkestad er fornærmet.