Regnet er på vei til Østlandet

Det blir en regnfull sommerdag for sør- og østlendingene tirsdag. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Det blir en regnfull sommerdag for sør- og østlendingene tirsdag. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I morgentimene har regnet høljet i sør, men nå er bygene på vei mot Oslo traktene. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for Sør- og Østlandet onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er meldt rundt 40 millimeter regn i løpet av seks timer på deler av Sørlandet onsdag. Styrtregnet skal gi seg i løpet av formiddagen sier statsmetoerolog Magnus Ovhed til NTB.

– Regnet er på vei til å gi seg i Agder nå i morgentimene. Nå er det på vei til Oslo-traktene og vil fortsette i retning grensestrøkene øst for Mjøsa, sier han.

Regnet vil variere fra sted til sted, og lokalt kan det bli mer eller mindre regn enn varslet. På Østlandet ventes det også 30-40 millimeter regn i løpet av dagen.

Ovhed sier at slike vannmengder er ganske vanlig, og at om man forbereder seg litt, så skal det hele gå fint.

– Der man vet at det pleier å samle seg vann må man være litt i forkant. Pass på at sluke ikke er tette. Dette gjelder spesielt i byene, sier statsmeteorologen.

Regnet vil ikke vare for alltid, betrygger Ovhed.

– I kveld er der over, sier han onsdag formiddag.

Med gult farevarsel kommer anbefaling om å kjøre etter forholdene. I Oslo frarådes bading i ett døgn etter mye regn, fordi det er fare for at urenset kloakkvann kan komme ut i fjord og vassdrag.