Norwegian nedjusterer ventet resultat for i år

Norwegian-konsernet endrer resultatforventningene for 2024 som følge av svakere etterspørsel, kronefall og lønnsoppgjør. Foto: Paul Kleiven / NTB
Norwegian-konsernet endrer resultatforventningene for 2024 som følge av svakere etterspørsel, kronefall og lønnsoppgjør. Foto: Paul Kleiven / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian justerer ned resultatforventninger for 2024. Flyselskapet begrunner det med mindre etterspørsel, kronefall og lønnsoppgjør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Norwegian la fram resultatforventningene 24. april i år, var ventet driftsresultat på mellom 2,5 og 3,2 milliarder kroner for hele 2024. Resultatforventningene ekskluderte Widerøe, som Norwegian overtok i januar.

Nå venter konsernet et driftsoverskudd på mellom 2,1 og 2,6 milliarder kroner, inkludert Widerøe, skriver selskapet i en pressemelding.

Norwegian peker på svakere etterspørsel, lønnsoppgjør, forsinkede flyleveranser fra Boeing og en svak kronekurs som avgjørende for nedjusteringen.

I samme pressemelding oppgir Norwegian-konsernet at det fløy 2,6 millioner passasjerer i juni, en økning på 11 prosent mot fjorårets junimåned. For Norwegian-eide Widerøe ble det en vekst på 6 prosent.

Hvis man skiller passasjertallene for Norwegian og Widerøe, så hadde førstnevnte litt over 2,2 millioner passasjerer, mens Widerøe hadde 346.747.