Godkjenning på plass – Color Line går igjen fra Sandefjord

Color Line kan igjen seile fra Sandefjord etter at havnen tirsdag fikk tilbake godkjenning som internasjonal havn. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB
Color Line kan igjen seile fra Sandefjord etter at havnen tirsdag fikk tilbake godkjenning som internasjonal havn. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sandefjord kommune har fått godkjenning for å ta opp internasjonal virksomhet igjen. Det betyr at Color Line igjen kan seile fra Sandefjord.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag ble det klart at kommunen har fått godkjenning av Kystverket til å operere som internasjonal havn i fem nye år, melder Sandefjords Blad.

Color Line måtte fredag iverksette hastetiltak etter at Sandefjord Havn mistet godkjenningen for å drive internasjonal virksomhet.

Lørdag til tirsdag ble avgangene til den svenske kystbyen Strömstad flyttet fra Sandefjord til Larviks havn.

– Vi setter pris på Kystverkets raske og konkrete tilbakemeldinger. Det betyr at vi også umiddelbart har kunnet gjøre nødvendige grep for å få den nødvendige godkjenningen på plass, sier Sindre Væren Rørby, kommunalsjef for miljø- og plansaker.

Det er ikke oppgitt hva som manglet da havnen mistet godkjenningen sin forrige uke, men Rørby forsikrer om at Sandefjord havn er sikker og trygg.

– Nå ønsker vi Color Hybrid og deres passasjerer velkommen tilbake til Sandefjord havn. Takk til Color Line for smidigheten og god håndtering av situasjonen, sier han.