Veronica Orderud dukket ikke opp: – Jeg trenger ikke det en gang til

Saken til Per og Veronica Orderud etter trippeldrapet for 25 år siden får ikke ny behandling i retten.
Saken til Per og Veronica Orderud etter trippeldrapet for 25 år siden får ikke ny behandling i retten. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksmannen Per Orderud var tydelig preget etter at gjenopptakelseskommisjonen hadde sagt sitt. Veronica Orderud var ikke å se.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige uke gjorde den 25 år gamle Orderud-saken et kortvarig comeback da det ble klart at det ikke blir en ny runde i retten for Per og Veronica Orderud.

Det var under en pressekonferanse forrige mandag gjenopptakelseskommisjonen kunngjorde avgjørelsen om at Orderud-saken ikke blir gjenåpnet.

Per og Veronica Orderud har hele tiden hevdet sin uskyld i trippeldrapssaken.

Per fulgte seansen direkte fra en bar på Aker brygge i Oslo sammen med advokater og støttespillere. Følelsene tok overhånd da kommisjonen hadde formidlet sin dom.

Ekskona Veronica var ikke å se.

Søndag dukket hun derimot opp i et intervju med Dagbladet.

– Sånn er ikke jeg

I intervjuet avslører hun hvorfor hun ikke var sammen med Per på Aker brygge da avgjørelsen kom.

Per Orderud reagerer etter beslutningen til Gjenopptakelseskommisjonen under pressekonferansen på D.S. Louise Restaurant & Bar på Aker brygge i Oslo forrige uke. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Per Orderud reagerer etter beslutningen til Gjenopptakelseskommisjonen under pressekonferansen på D.S. Louise Restaurant & Bar på Aker brygge i Oslo forrige uke. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Per er veldig ærlig med å vise følelsene sine. Sånn er ikke jeg. Han gir en ærlig reaksjon, mens jeg har filter. Jeg lukker meg når det er kameraer rundt, og da framstår jeg som isdronninga, sier Veronica til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Per Orderud var tydelig preget og brast i gråt etter skuffelsen.

– Jeg trenger ikke det en gang til. Det er et usant stempel som jeg har fått, fortsetter hun.

Hun forklarer også at hun hadde møter knyttet til jobb den dagen.

Til tross for at de to ble skilt i 2015 har Per og Veronica et tett forhold til hverandre. Sammen har de kjempet for renvanskelse i det som er en av de mest kjente drapssakene Norge.

I intervjuet snakker Veronica Orderud også om A4-livet og at hun ikke har snakket med halvsøsteren Kristin Kirkemo siden mai 1999.

Se video: Overrasket på fisketur: – Blir aldri kjedelig

Over seks år

Det var natt til pinseaften 1999 foreldrene og søsteren til Per Orderud ble skutt og drept på Orderud-gård på Sørumsand på Romerike.

Senere ble Per og Veronica dømt til fengsel for medvirkning til overlagt drap. Det gjorde også Veronicas søster Kristin Kirkemo og hennes venn Lars Grønnerød.

Det gikk mer enn seks år fra kommisjonen mottok gjenopptakelsesbegjæringen til Per og Veronica til det ble klart at de nye bevisene og opplysningene som er framkommet ikke er sterke nok til å kunne påvirke utfallet.