Mangler godkjenning: Strømstad-fergen må seile fra Larvik

Color Line må midlertidig flytte avgangene til Strömstad fra Sandefjord til Larvik. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB
Color Line må midlertidig flytte avgangene til Strömstad fra Sandefjord til Larvik. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Color Line flytter lørdag morgen midlertidig seilingene til Strömstad fra Sandefjord til Larvik. Årsaken er at Sandefjord Havns godkjenning utløper ved midnatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kystverket avslo Sandefjord Havns søknad om videre godkjenning som internasjonal havn i henhold til gjeldende regelverk.

Den nåværende godkjenningen utløper allerede ved midnatt natt til lørdag, og derfor må Color Line midlertidig flytte sine daglige seilinger fra Sandefjord til havnen i Larvik fra og med lørdag, skriver Sandefjords Blad.

Sandefjord kommune skriver at årsaken til at godkjenningen ikke er fornyet, er at Kystverket mener sikkerheten ved terminalen ikke oppfyller kravene i det internasjonale regelverket for sikring av havneanlegg og skip. Noe de er uenige i.

– Utbedringene som er gjort de siste dagene, mener vi kunne og burde vært hensyntatt i behandlingen av vår siste søknad. Det har, så vidt vi erfarer, ikke blitt gjort. Derfor kommer vi også til å påklage avslaget, sier kommunalsjef for miljø- og plansaker, Sindre Væren Rørby, i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Color Line opplyser at reisende fortløpende blir kontaktet om endrede seilinger, som vil gjelde fram til Sandefjord Havn får tilbake sin godkjenning for sin internasjonale virksomhet.

– Color Line beklager det inntrufne overfor sine kunder, og gjør nå alt som står i rederiets makt for å avvikle trafikken midlertidig til og fra Strömstad via Larvik Havn, skriver selskapet i en pressemelding.

Kommunalsjef Rørby håper havna kan åpne igjen over helgen.