Lørenskog-saken: Skal ha senket løsepengekravet for Anne-Elisabeth Hagen

Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning av drap på sin kone, Anne-Elisabeth Hagen, men nekter straffeskyld. Politiet har avsluttet etterforskningen hans, og venter på en påtaleavgjørelse. Bildet er tatt i 2021.
Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning av drap på sin kone, Anne-Elisabeth Hagen, men nekter straffeskyld. Politiet har avsluttet etterforskningen hans, og venter på en påtaleavgjørelse. Bildet er tatt i 2021. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Krypto-avsløringene er fortsatt relevante spor, sier politiadvokat

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Anne-Elisabeth Hagen (født 1951) forsvant 31. oktober 2018 fra sitt hjem i Lørenskog krevde motparten løspenger av ektemann Tom Hagen (74) på ni millioner euro i kryptovalutaen Monero for livet hennes. Kravet ble fremsatt i trusselbrev etterlatt i ekteparet Hagens hjem.

Ifølge nye opplysninger skal motparten angivelig ha redusert løsepengekravet betraktelig som følger av mediestormen rundt straffesaken noen måneder etterpå, men høyne med et depositum på over 13 millioner kroner.

Det skriver VG.

Nye kryptokrav

I en e-post til Tom Hagen 8. juli 2019 reduseres summen fra ni til rundt fem millioner euro, i tillegg til krav om et depositum på 1,35 millioner euro for å sikre videre forhandlinger og livsbevis:

«du vett vår kraven.du send sekurity deposit ¼ av priset vi vett du ikke fucke oss som du fucke oss för.vi send bevisen av livet, instruktion for twowy kommunikation.vi forhandel. Forhandel finis vi send nyw bevisen av livet.du send rest monero.vi lar anne elisabeth fri.du scare vi vill tar ¼ efter kravet fullprise.€9 million vi baked in 40% tapp i value efter media report.nå du vett vi begin forhandel i €4.05 million efter du betalla sekurity deposit €1.35 million» , skrev motparten i e-posten som VG har publisert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra ekteparet Hagens bolig i Sloraveien i Lørenskog i oktober 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB
Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra ekteparet Hagens bolig i Sloraveien i Lørenskog i oktober 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB

VG får opplyst at Hagen noen måneder i forveien hadde kjøpt en beholdning med Monero, finansiert gjennom banklån, som gjorde han var klar til å betale motparten. Ifølge Krise- og gisselforhandlertjenesten (KGF) – som er politiets nasjonale beredskapsressurs ved forhandlinger i terror, gissel-, barrikade- og kidnappingssituasjoner, og ved annen alvorlig kriminalitet – skal Hagen ha vært villig til å betale hele løsepengekravet i løpet av de første ukene etter forsvinningen – men at taushet også var en annen løsning.

Spor?

Dagen etter den nye e-posten, 9. juli 2019, skal Hagen ha overført 1,35 millioner euro i krypto.

Politiadvokat Guro Holm Hansen i Øst politidistrikt ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger, men kan opplyse om at krypto-overføringene fortsatt er et relevant spor i etterforskningen.

– Selv om vi fortsatt ikke har alle svarene, jobber tiden og metodeutviklingen for oss, og vi håper fortsatt at dette arbeidet kan gi oss viktige svar, sier Hansen.

Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, ønsker ikke å kommentere saken til VG.