Ingar Helge Gimle snakker ut om livet etter hjerteinfarktet

Ingar Helge Gimle har måttet si fra seg flere roller etter hjerteinfarktet.
Ingar Helge Gimle har måttet si fra seg flere roller etter hjerteinfarktet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor sommer rammet hjerteinfarkt en av våre mest kjente skuespillere. – Hjerteinfarktet kom plutselig. Jeg ble bare en redd gutt, forteller Ingar Helge Gimle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et lengre intervju med Vi over 60 forteller Ingar Helge Gimle at han bestemt seg for å jobbe mindre etter at han ble rammet av hjerteinfarkt i fjor sommer. Han vi bruke mer tid på «opplevelser, venner og familie».

– Jeg er blitt mer glad i hverdagen, opptatt av å ha fine opplevelser. Og så er jeg blitt enda mer lettrørt! Jeg ble 67 år i fjor høst, og når en er kommet i den alderen, får en jo uansett påminnelser om at tida går. Nylig møtte jeg en kjenning på Bristol. Jeg spiste ikke noe hardt, men tenkte plutselig «Men i all verden, er det steiner i maten?». Det viste seg at ei hel tann var pulverisert … Da merker man at man er i reparasjonsalderen, altså, fortelle han til bladet.

– Det var tøft

Hjerteinfarket i fjor sommer sier han kom brått og helt uventet på.

– Heldigvis kom jeg til sykehuset fort, og etter operasjonen våkna jeg uten smerter. Nå har jeg vært gjennom rehabilitering, og det er trening og masse medisiner. Men det var tøft. Da det sto på, var jeg bare en redd gutt. Til slutt våget jeg å dra på hytta alene, og det gikk bra, sier Gimle til Vi over 60.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Blir vitne til dette: – Herregud! Nei!

Hedret

Ingar Helge Gimle er en av Norges mest folkekjære skuespillere, og har hatt en rekke store roller både på scene, TV og film.

I 1999 mottok han Amandaprisen for beste mannlige hovedrolle i «Absolutt blåmandag» . I 2010 fikk han samme pris for beste mannlige birolle, for innsatsen som Sven O. Høiby i «En helt vanlig dag på jobben». I 2018 ble han hedret med en Amanda for tredje gang, for beste mannlige birolle i «Rett vest».