Meteorologene med gladnyhet: Sol og fint vær i Sør-Norge

Sør- og Øst-Norge kan se fremover mot fint vær og høye temperaturer fremover, her fra Sørenga i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB
Sør- og Øst-Norge kan se fremover mot fint vær og høye temperaturer fremover, her fra Sørenga i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Meteorologene venter at Sør- og Øst-Norge blir værvinnere fremover, mens finværet forlater Nord-Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hittil i juni har Nord-Norge hatt mange varme og fine dager, mens folk i Sør-Norge har vært misfornøyde. Nå venter meteorologene et værskifte inn mot helgen.

– Nå er det Sør-Norge og Øst-Norge som blir værvinnerne, sier vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis til NTB.

Nord-Norge vil få kaldere dager og mer nedbør fremover, det vil ta tid før temperaturen kommer opp i 20 grader der ifølge meteorologene.

Vestlandet får ikke like godt vær som Sør-Norge og det er ventet perioder med nedbør. Her kan likevel solen titte fram og særlig fredag og lørdag denne uken kan gi fint vær på Vestlandet.

Høytrykk i Sør

Sør- og Østlandet blir den store værvinneren og kan se fram mot mye sol og temperaturer over 20 grader flere steder.

I helgen kan det likevel komme lavtrykk fra Danmark som beveger seg nordover og gi noen regnbyger på både Østlandet og Sørlandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men etter vil det komme høytrykk som gir høyere temperaturer fremover.

– Det ser ut til at høytrykket vil etablere seg og gi mer stabilt vær som det var i mai. Det vil bli mye sol og varme i sør og øst, sier Sarchosidis.

Farevarsel i Nord

For Nord-Troms og Vest-Finnmark er det sendt ut farevarsel med mulighet for kraftig regn. Farevarselet gjelder fra i dag til i morgen formiddag.

Stillestående regnbyger kan gi store vannmengder, noe som gjør at det også er sendt ut gult farevarsel om flom- og jordskredfare.

I Midt-Norge er det også sendt ut gult farevarsel. Det er ventet kraftige vindkast på deler av kysten og ytre strøk av Møre og Romsdal og Trøndelag. Det er ventet mye vind fra i morgen formiddag til ettermiddag og kveld.

Meteorologene anbefaler å sikre løse gjenstander og følge med på vær- og veimeldinger.