Feil funnet i nesten 2000 aktive resepter

Mandag opplyser Helsedirektoratet at det er funnet feil i doseringsfrekvensen i nær 2000 aktive resepter, som ligger i Reseptformidleren. Foto: NTB
Mandag opplyser Helsedirektoratet at det er funnet feil i doseringsfrekvensen i nær 2000 aktive resepter, som ligger i Reseptformidleren. Foto: NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er funnet feil i doseringsfrekvensen i noe under 2000 aktive resepter, som ligger i Reseptformidleren. Den tekniske feilen kan spores tilbake til 2021.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige uke varslet Helsedirektoratet hadde de hadde funnet en feil i e-reseptkjeden, og at denne kunne føre til feildosering av enkelte legemidler.

Mandag opplyser direktoratet at de har funnet feil hos én journalleverandør. Denne er nå rettet, men det undersøkes fortsatt om det kan være feil hos andre leverandører, skriver de i en pressemelding.

– Det er funnet feil i doseringsfrekvensen i noe under 2000 aktive resepter. Disse reseptene ligger fortsatt i Reseptformidleren. Vi jobber i tett samarbeid med Norsk helsenett med en plan for hvordan feilen i disse reseptene skal rettes opp, sier Jacob Holter Grundt, fagdirektør og lege i Helsedirektoratet.

Det er også startet kartlegging av omfanget av feilene som er oppdaget fra 2021.

Helsedirektoratet har laget en liste over legemidlene som er berørt av feilen.