Maria Arredondo sier opp

Tidligere denne måneden vedtok Frikirken at de anser likekjønnet samliv som et bekjennelsesspørsmål. Det fikk Maria Arredondo til å ta grep.
Tidligere denne måneden vedtok Frikirken at de anser likekjønnet samliv som et bekjennelsesspørsmål. Det fikk Maria Arredondo til å ta grep.  Foto: Vidar Ruud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 38 år gamle artisten har kommet i konflikt med arbeidsgiveren, Frikirken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det meddeler Arredondo selv i en pressemelding.

På et synodemøte tidligere denne måneden, vedtok Frikirken at de anser likekjønnet samliv som et bekjennelsesspørsmål. Det var dråpen for Arredondo, som har vært barne- og familiearbeider i Kristiansand Frikirke.

– Min frykt var ikke om jeg nå skulle få lov til å jobbe i kirken, men om jeg kunne, skriver Arredondo i uttalelsen.

– Vi har alle våre grenser og min grense ble nådd i helgen. Som barne- og familiearbeider og som en offentlig person har jeg et ansvar i hva jeg kommuniserer ut til sårbare unge mennesker. Noen av de tingene som ble vedtatt i helgen tar jeg sterk avstand til. Så lenge de vedtakene står, så verken kan eller ønsker jeg å jobbe i frikirken, skriver hun videre.

Hvert tredje år holder synoden, kirkesamfunnets høyeste myndighet, synodemøte. Her er delegater for samtlige menigheter representert. Frikirken har 82 menigheter landet.