Kongeparet på «hemmelig» bursdagsfeiring i Stockholm

Dronning Sonja og kong Harald, her fra fylkesbesøkene i slutten av mai. Lørdag er de i Stockholm for å delta på den svenske dronningens private bursdagsfeiring. Foto: Lise Åserud / NTB
Dronning Sonja og kong Harald, her fra fylkesbesøkene i slutten av mai. Lørdag er de i Stockholm for å delta på den svenske dronningens private bursdagsfeiring. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kong Harald og dronning Sonja er lørdag i Stockholm for å delta på en privat feiring av dronning Silvias 80-årsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Feiringen står ikke oppført på det norske kongehusets offisielle program , men Slottets kommunikasjonssjef, Guri Ofstad Varpe, bekrefter overfor VG at kongeparet deltar på feiringen.

Den svenske dronningen rundet 80 i desember, men feirer altså fødselsdagen lørdag kveld.

– Det er som sagt en privat 80-årsfeiring, så derfor kommuniserer vi ikke gjestelisten, sier det svenske slottets informasjonssjef Margareta Thorgren til Expressen.

Les mer om kongelige her!

Avisen skriver imidlertid at flere hundre gjester er ventet på Stockholms slott. Expressen har bilder av kong Harald og dronning Sonja gå om bord i det norske kongeskipet lørdag. Tidligere på dagen landet de på Arlanda flyplass.

Kongeskipet ankom havnen i Stockholm allerede i går, og det er ikke uvanlig at de skandinaviske kongefamiliene velger å bli på båtene sine når de besøker Sverige, skriver avisen.

Det er uvisst hvor lenge det norske kongeparet er i Sverige. Kongen skal holde statsråd 21. juni, mens dronningen åpner det nyrestaurerte Astruptunet i Jølster dagen etter, ifølge kongehusets nettsider.