Livstruende for 16-åring etter knivstikking ved Oslo S

En 16 år gammel gutt er ifølge politiet kritisk skadet etter at han ble knivstukket her på Oslo S. Foto: Javad Parsa / NTB
En 16 år gammel gutt er ifølge politiet kritisk skadet etter at han ble knivstukket her på Oslo S. Foto: Javad Parsa / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilstanden er lørdag kritisk livstruende for en 16-åring som fredag kveld ble knivstukket ved Oslo S. En jevnaldrende gutt er siktet for drapsforsøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var under en konfrontasjon mellom to grupper av gutter at knivstikkingen skjedde. Sammenstøtet skjedde på sjøsiden av Oslo sentralstasjon, ved drosjeholdeplassen, og politiet ble varslet om hendelsen like før midnatt, klokka 23.56.

Alle de involverte var barn og mindreårige, og alle er kjent av politiet for ulike forhold. Gutten som ble knivstukket, er fra Østfold, opplyste politiet.

16-åringen fikk først behandling av ambulanse på stedet før han ble fraktet til sykehus med skader. Lørdag formiddag var guttens tilstand uendret.

– Han er kritisk og livstruende skadet, opplyser krimleder Andreas Jansen ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Siktet for drapsforsøk

Fire gutter i alderen 14 til 16 år ble anholdt av politiet i løpet av de første 20 minuttene etter at slåsskampen ble rapportert inn. Mens tre av dem ble sluppet fri i løpet av natten, ble en 16 år gammel gutt formelt pågrepet. Han er lørdag siktet for drapsforsøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det vil bli gjort forsøk på å avhøre ham i løpet av dagen, sier Jansen.

Han vil ikke si noe ytterligere om mulig bakgrunn for konflikten. Den siktede gutten har fått oppnevnt advokat Marijana Lozic som forsvarer.

Også barnevernet er varslet i saken.

Balltre og kniv

Politiets innsatsleder på stedet fredag kveld, Brian Skotnes, opplyste til pressen at politiet like før midnatt fikk melding om en slåsskamp ved Oslo S, blant annet med balltre.

Flere gutter skulle ha angrepet en annen gutt, lød meldingen. Flere patruljer og ambulanser rykket ut.

Politiets operasjonsleder natt til lørdag, Eirik Sannes, ville ikke svare på om politiet har sikret seg våpenet som ble brukt.

– Vi har beslaglagt en rekke gjenstander. Det er det jeg kan si om det.