Ylvis fikk gjev pris: – Veldig stas

Ylvis-brødrene Bård og Vegard på TVNorges vårlansering i Oslo i 2017. Deres mangeårige samarbeidspartner Calle Hellevang Larsen sitter til venstre i bildet. Foto: Heiko Junge / NTB
Ylvis-brødrene Bård og Vegard på TVNorges vårlansering i Oslo i 2017. Deres mangeårige samarbeidspartner Calle Hellevang Larsen sitter til venstre i bildet. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Komikerbrødrene Bård og Vegard Ylvisåker er tildelt Leif Justers ærespris, også kjent som Juster-prisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen deles ut årlig til noen som har gjort eller gjør en stor innsats på en norsk revyscene. Det var programleder og skuespiller Tom Sterri som overrakte prisen til duoen fredag kveld.

Til TV 2 sier brødrene at tildelingen kom overraskende på dem.

– Veldig overraskende og veldig stas å bli tildelt Juster-prisen! Det er ikke så ofte man setter seg ned og går gjennom hele karrieren sin, så da Tom Sterri oppsummerte de siste 23 årene våre, satte det ting litt i perspektiv.

– Vi sto i lobbyen på Chat Noir, der vi startet i 2001, og det slo meg at på det tidspunktet kunne det gått begge veier – enten rett i totalt mageplask og tilbake til jobben som teknisk assistent i BKK (strømleverandøren), eller mot en lang snirklete vei med masse eventyr og drømmer som skulle oppfylles, og til slutt ende i at man får en pris – og kake – av legenden Tom Sterri, legger de til.

Duoen brukte også anledningen til å takke familie, venner, kollegaer og sin mangeårige samarbeidspartner, Calle Hellevang Larsen.

– Vi må selvsagt bare ta av oss hatten og bøye oss i takknemlighet til alle som har vært med på å gjøre alt dette mulig – både kollegaer, venner, Calle og familie.