Mer å spare på å følge med på drivstoffprisen

En ny kartlegging fra Konkurransetilsynet har funnet at det kan være mer å spare enn tidligere på å følge med på drivstoffprisene. Foto: Lise Åserud / NTB
En ny kartlegging fra Konkurransetilsynet har funnet at det kan være mer å spare enn tidligere på å følge med på drivstoffprisene. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Drivstoffprisen svinger mer enn før, viser en rapport fra Konkurransetilsynet. For bilister kan det være 300 kroner å spare på å fylle på riktig tidspunkt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny kartlegging fra Konkurransetilsyne t viser at prisene på bensin og diesel blir satt opp sjeldnere enn før, og at det er større forskjeller mellom høyeste og laveste pris i løpet av samme uke.

I perioden fra oktober 2023 til mars 2024 var det vanligste en forskjell mellom høyeste og laveste literpris på omtrent 5 kroner. Dersom man fyller 60 liter, betyr dette en innsparing på 300 kroner ved å gjøre det på riktig tidspunkt.

– Det er store lokale forskjeller. Jo større forskjell mellom topp og bunn, desto sterkere er den lokale konkurransen. Det kan faktisk variere fra 0 til 6 kroner. Om mange nok kunder i et område er prisbevisste, kan det bidra til sterkere konkurranse, sier seniorrådgiver Stig Torje Bjugn i Konkurransetilsynet i en pressemelding.

Se video: Her flykter oksen: – Se opp!

Bilistene bør følge med på hva som er et lavt og høyt prisnivå, også når tanken ikke er tom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Der det var vanligere med to til tre prisoppganger i uka, er det vanlige blitt at prisen settes opp én eller to ganger i uken. Oftest går det fire til fem dager mellom hver prisoppgang.

Kjeder med bare ubetjente stasjoner setter som regel opp prisene senere på dagen og har oftere lavere pris enn betjente. Mindre kjeder som ikke følger prismønsteret, finnes flere og flere steder og bidrar ofte til bedre konkurranse der. Det kan ofte lønne seg å fylle hos disse.