Kong Harald krysser av én kommune til på lista

Kong Harald og dronning Sonja besøker Ølen i Vindafjord kommune i Rogaland i forbindelse med fylkesbesøkene til Agder og Rogaland 26.–30. mai. Foto: Lise Åserud / NTB
Kong Harald og dronning Sonja besøker Ølen i Vindafjord kommune i Rogaland i forbindelse med fylkesbesøkene til Agder og Rogaland 26.–30. mai. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vindafjord kommune får i dag sitt første besøk av kongeparet. Da er det 11 kommuner igjen i Norge som ikke har hatt offisielt besøk

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Koret lurte på om vi skulle komme … og ja, nå er vi er her, så det har vi gjort, sa kong Harald i sin tale til folkemengden etter opptreden fra Kor E Vindafjord, et lokalt kor med kommunalt ansatte, som sang «Kanskje kommer kongen».

Kongeparet ankom torsdag formiddag fra Kongeskipet i sjalupp, manøvrerte seg fram på en båtsom fjord og la til ved en flytebrygge i Ølen.

Ølensvåg er sentrum for besøket, der busslaster med skuelystne og spente strømmet til på formiddagen. De lot seg ikke affisere av at det begynte å regne, og det ble opphold og lysnet til da kongeparet nærmet seg.

Imponerende teknologi

Etter noen kulturelle innslag fra barn og voksne og presentasjon av næringsliv og hverdagsliv i Vindafjord, entret kong Harald talerstolen. Han var imponert over at Vindafjord er en svært produktiv landbrukskommune, med litt under 9000 innbyggere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er jo ikke bare synet av installasjonene som ofte ligger i Ølensvåg, som er imponerende, men like mye de høyteknologiske bedriftene midt i den grønne naturen. sa kongen.

Kommunen med har et areal på 620,59 kvadratkilometer, og kongeparet får torsdag presentert et utvalgt av det den har å by på.

– Et helt umulig land

Kongen avsluttet med å takke for besøket i Vindafjord.

– Det er også siste stopp på årets fylkestur. Dronningen og jeg har hatt en strålende reise – først i Agder, og så i Rogaland. Vi er rørt og takknemlige for den overveldende mottakelsen vi har fått i alle kommunene.

– Norge er jo egentlig et helt umulig land. Det ligger langt mot nord, har veldig mye vær og er noen steder nokså ufremkommelig. Likevel holder vi oss godt fast og skaper levedyktige og gode lokalsamfunn – gjennom generasjoner av mennesker med drømmer og håp, hardt arbeid og en stor porsjon oppfinnsomhet, sa kongen.

De som ikke har anledning til å komme til sentrum, kan følge direktesendingen på kommunens nettside.