Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrets bryllup:Får besøk av luksusskipet «Silver Dawn»

Silverseas cruiseskip Silver Dawn med avreise fra Bergen er et av tilbudene på Bookings nye cruisetilbud - foreløpig bare tilgjengelig fra USA.
Silverseas cruiseskip Silver Dawn med avreise fra Bergen er et av tilbudene på Bookings nye cruisetilbud - foreløpig bare tilgjengelig fra USA. Foto: Silversea
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge havnemyndighetene skal cruiseskipet legge til kai i Geiranger samme dag som Märtha og Durek skal gifte seg i bygda.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vakre Geiranger i Stranda kommune er en av Norges største turistattraksjoner og får ofte besøk av cruiseskip som legger til kai.

Det vil også skje lørdag 31. august, dagen prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal gifte seg i et privat arrangement i bygda.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Startpris: 112.000 kroner

Luksusskipet «Silver Dawn» skal ifølge havnemyndighetene til kai i Geiranger denne dagen.

Cruiseskipet ble sjøsatt i 2022, og er en del av flåten til cruiseselskapet Silversea sine «all inclusive cruise». På selskapet Silverseas hjemmesider omtales det som et «mindre luksusskip», med åtte ulike middagsrestauranter. Skipet har kapasitet til 596 gjester og et mannskap på 411.

Silverseas cruiseskip Silver Dawn skal legge til kai i Geiranger dagen prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal gifte seg der. Foto: Silversea
Silverseas cruiseskip Silver Dawn skal legge til kai i Geiranger dagen prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal gifte seg der. Foto: Silversea

Ifølge Dagbladet var det tirsdag noen få ledige plasser igjen på skipet, til en startpris på 112.000 kroner per person. Cruiset starter og stopper i København, og skal innom flere norske byer på veien. Det er ikke mulig å bestille deler av turen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Usikkert om havna blir stengt

Sist uke var det stort oppbud av politi i Geiranger, der de øvde på sikkerhetstiltak i forbindelse med det private arrangementet, men politiet vil ikke svare på om havna kommer til å bli stengt på bryllupsdagen.

Havnesjef Rita Berstad Maraak i Stranda hamnevesen sier til Dagbladet at planen er å drifte havna som normalt den helga. Og viser til politiet om eventuelle restriksjoner.

Politiet på sin side, viser til havnevesenet.

I en e-post til avisen skriver Iselin Nevstad Øvrelid, avdelingsdirektør for stab for kommunikasjon i Møre og Romsdal politidistrikt, at «spørsmål om cruisetrafikken må rettes til Stranda kommune og eventuelt havnesjef», og legger til:

– Dette er fra vårt syn detaljer som vi ikke kan svare på nå.