Frank Løke skal ha nådd toppen av Mount Everest

Frank Løke, en reality-deltaker og tidligere håndballspiller, måtte mandag avbryte forsøket på å bestige Mount Everest uten oksygenmaske. Natt til tirsdag nådde han toppen med ekstra oksygen. Foto: Berit Roald / NTB
Frank Løke, en reality-deltaker og tidligere håndballspiller, måtte mandag avbryte forsøket på å bestige Mount Everest uten oksygenmaske. Natt til tirsdag nådde han toppen med ekstra oksygen. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere håndballspiller Frank Løke skal ha nådd toppen av Mount Everest mandag kveld rundt klokken 22 norsk tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Informasjonen er ikke bekreftet av Løke selv, men reisebyrået 8K Expeditions bekrefter at laget hadde et vellykket toppstøt, og at de nå er på vei ned fra fjellet, sier Løkes pressekontakt Torkjel Haabeth i en pressemelding, ifølge NRK.

Mandag kom det fram at Løke avbrøt sitt forsøk på å bestige verdens høyeste fjell uten kunstig oksygen.

VG skriver at Løke nådde toppen rundt klokken 22 mandag kveld norsk tid.

Avisen har også et kart som er koblet til Løkes GPS, som viser at den tidligere håndballspilleren er på vei ned fjellet.

«Jeg tror Frank har summita, og er på vei ned. Ikke hørt noe og kartet er blankt. Jeg tror det er dårlig kontakt med satellitten på grunn av veldig tykk tåke! Her på basecamp ser vi nesten ingenting. Eller så har han slått av GPS for å spare/flatt batteri», skriver kjæresten Helen Oterhals på Instagram.