Frank Løke avslutter Mount Everest-forsøk uten ekstra oksygen

Frank Løke, en reality-deltaker og tidligere håndballspiller, måtte mandag avbryte forsøket på å bestige Mount Everest uten oksygenmaske. Foto: Berit Roald / NTB
Frank Løke, en reality-deltaker og tidligere håndballspiller, måtte mandag avbryte forsøket på å bestige Mount Everest uten oksygenmaske. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere håndballspiller Frank Løke avbrøt natt til mandag forsøket sitt på å bestige Mount Everest uten bruk av ekstra oksygen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På vei til Camp 4, som er den siste campen før toppen, valgte Løke å ta på oksygenmaske etter råd fra sherpaer som er med på turen, melder TV 2.

Løke har de siste dagene vært utmattet og rådførte seg med familien før han bestemte seg for å ta på masken, ifølge pressekontakten Torkjel Haabeth.

– Franks datter Ada hadde ett eneste ønske: Å få pappaen sin trygt hjem igjen. Frank sier at valget da var enkelt, og han besluttet å ta på seg oksygenmasken og dermed avslutte forsøket om å bestige verdens høyeste fjell uten hjelp av ekstra oksygen, sier Haabeth og legger til:

– Frank skriver at det siste døgnet har vært kaos med folk som har skadet seg og holdt på å miste livet, og det å trosse sherpaenes råd har vist seg å være uklokt.

Løke selv sier at turen til Camp 4 ville tatt lenger tid uten ekstra oksygen.

– Jeg har enorm respekt for sherpaene og fjellet, og jeg valgte derfor å høre på Tsering, Tashi og Ada for å overleve. Turen til Camp 4 tok tolv timer, og uten ekstra oksygen ville det vært umulig å si hvor lang tid vi ville brukt, sier Løke i en uttalelse.