Rekordvarmt: – Varmeste dagen hittil i år, sier meteorologen

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sammen med Nordre Aker Janitsjar. Han feiret 1. mai sammen med Korsvoll og Tåsen Arbeiderpartilag i Oslo, hvor det har vært strålende vær. Foto: Terje Pedersen / NTB
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sammen med Nordre Aker Janitsjar. Han feiret 1. mai sammen med Korsvoll og Tåsen Arbeiderpartilag i Oslo, hvor det har vært strålende vær. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er sommertemperaturer i Sør-Norge: – Det er den første dagen det er observert over 20 grader, sier vakthavende meteorolog.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over store deler av landet markeres arbeidernes dag. Mange nyter fridagen ute, da det er strålende vær i store deler av Sør-Norge.

– Det er ikke uvanlig at vi får slike temperaturer på denne tiden, sier vakthavende meteorolog Haldis Berge i Meteorologisk institutt.

Hun opplyser at det er over 20 grader i en rekke fylker.

– Det er varmt i Agder, Vestlandet, Møre og Romsdal og på Østlandet for å nevne noen steder. Det er varmerekord i Norge i dag, legger hun til.

Vestlandet skiller seg litt ekstra ut

– Det er generelt sett veldig fint vær på Vestlandet. I dag har det vært litt skyet der, men i morgen blir det nok skyfritt – da kan det bli mellom 20 og 25 grader, sier Berge.

På Østlandet blir været nokså likt vær i morgen, som i dag.

– Det er fint vær i Oslo-området nå, men det blir kjøligere neste uke. Det er det som kjennetegner våren. Det er litt vekslende vær.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Meteorologen er tydelig på at det fortsatt er vår – man må ikke bli lurt. Man bør nyte det fine været mens man kan.

Ventes torden

I Agder kan det også komme litt lokale byger og det er muligheter for torden i den sørlige delen av landet allerede i kveld.

Heller ikke Nord-Norge er værvinnere denne gangen.

– Det er helt greit vær helt opp til Bodø i Nordland, men er det er skyet vær og nedbør i Troms og Finnmark.