PR-ekspert om Märtha Louises brudd med medie-Norge: – Jeg synes enda mer synd på Kongen

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett går i prosesjon gjennom store festsal til gallamiddagen for prinsesse Ingrid Alexandra på slottet i Oslo 21. januar 2022 da prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18 år.
Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett går i prosesjon gjennom store festsal til gallamiddagen for prinsesse Ingrid Alexandra på slottet i Oslo 21. januar 2022 da prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18 år. Foto: Lise Åserud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Märtha Louises presseboikott rammer ikke bare norske mediehus, men hele kongehuset.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det mener medieekspert Hans-Petter Nygård-Hansen mener prinsessens avgjørelse vitner om en umoden forståelse av hva det betyr å leve i et demokrati tuftet på tillit, ansvarlighet og åpenhet.

– Jeg synes synd på prinsessen som ikke ser dette selv, men enda mer synd på kongen, dronningen og monarkiet vårt som sådan, sier han til TV2.

– De gjentar løgner helt til alle tror på dem

18. april ble det kjent at prinsesse Märtha Louise har avsluttet dialogen med norske medier.

– Vi vet at deler av pressen vil fortelle løgner om oss idet bryllupet nærmer seg. De gjentar løgner helt til alle tror på dem. Mens vi forbereder oss på den store dagen, er vi dedikerte til å ta vare på hverandre, skrev prinsessen på Instagram.

Avgjørelsen vakte sterke reaksjoner. Norsk Redaktørforening frykter at norsk presse blir utestengt fra bryllupet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts i august, og har derfor sendt en forespørsel til Slottet om dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bryllupet er definitivt en offentlig hendelse, og en hendelse av stor interesse for publikum, sier generalsekretær i Norsk Redaktørforening Reidun Kjelling Nybø til TV 2.

Video: Kongen om Durek Verrett: – Det er en kulturkollisjon

Forsvarer Märtha: «Hvem tror de at de er?»

Men prinsessen mottar også støtte for sitt dramatiske valg etter mange år med tøft mediepress, spesielt etter at hun innledet forhold til Durek Verett.

«Märtha ønsker ikke å ha noe med pressen å gjøre i tiden før giftermålet. Det ønsket bør vi etterkomme. Debattantene og kommentatorene blir trassige når prinsessen vil ta vare på sitt ve og vel. Hvem tror de at de er? Etter min mening knuffer og dytter de et offer lengre og lengre mot bristepunktet», skriver forfatter Kent Robert Akslen i en kronikk i Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er glade for å få Durek Verrett inn i familien

Bryllupsfesten finner sted på Hotell Union i Geiranger 31. august 2024. Da blir Durek Verrett en del av den norske kongefamilien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser. Det betyr mye for oss å samle våre nærmeste på et sted som er så rikt på historie og spektakulær natur. Geiranger er det perfekte sted for å omfavne vår kjærlighet, uttalte paret i en felles uttalelse i september i fjor.

Kong Harald og dronning Sonja har gratulert prinsessen og hennes forlovede med det kommende bryllupet.

– Vi er glade for å få Durek Verrett inn i familien, og vi ser fram til å feire den store dagen sammen med dem. Vi ønsker Märtha og Durek alt det beste, fortalte kongeparet.