Redaktør reagerer på prinsessens presse-boikott: – En dramatisk utvikling

Prinsesse Märtha Louise skrev torsdag på Instagram at hun ikke kommer til å snakke med pressen før bryllupet i sommer. Foto: Heiko Junge / NTB
Prinsesse Märtha Louise skrev torsdag på Instagram at hun ikke kommer til å snakke med pressen før bryllupet i sommer. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: ntb
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se og Hørs sjefredaktør mener det er et tydelig brudd på samfunnskontrakten mellom kongehuset og pressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag morgen la prinsesse Märtha Louise ut et innlegg på Instagram der hun skriver at hun og Durek Verrett ikke lenger vil snakke med pressen.

– Vi vet at deler av pressen vil fortelle løgner om oss idet bryllupet nærmer seg. Mens vi forbereder oss på den store dagen, er vi dedikerte til å ta vare på hverandre, var noe av det hun skrev.

Les mer: Prinsesse Märtha Louise vil ikke lenger snakke med pressen

– Dette er trist og leit

Det har den siste tiden stormet rundt prinsessen og det tok fullstendig fyr etter flere av Se og Hørs saker om moren til Verrett. VG kunne nylig avsløre kjendisbladets hemmelige kontrakter, betalingsjournalistikk og personlige agenader i dekningen av sjamanen Verrett. Prinsessen har den siste uken vært i munnhuggeri med Se og hør og sjefredaktør Ulf Andre Andersen.

Sjefredaktøren synes det er synd at prinsessen nå har valgt å boikotte pressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er trist og leit. Dette representerer noe helt nytt og er en dramatisk utvikling. All den tid man sier Märtha er en del av det norske kongehuset er dette et tydelig brudd på samfunnskontrakten mellom kongehuset og pressen og det er en kontrakt som går på at man skal prate sammen. Dette er en løsrivelse av det som binder oss sammen som nasjon, sier Andersen.

Kronprinsen om Verrett-dekning: – Fint at det blir belyst

– Det må nesten Märtha svare på

Han mener den store presse-konflikten bunner i bryllupet mellom Märha og Durek Verett, og om dette er å anse som et privat arrangement.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Paret mener at dette bryllupet er privat, men vi mener det er et offentlig arrangement når de stenger ned hele Geiranger, og at det er grunn til å tro at resten av kongefamilien er blant gjestene, fortsetter Se og Hør-redaktøren.

– Må Se og Hør ta noe ansvar her?

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det må nesten Märtha svare på, men hun kommer aldri tilbake til oss og svarer på våre henvendelser og vi blir alltid møtt med taushet. Så noen stor forskjell for oss er det ikke. Men det er synd fordi det alltid beriker artikkelen når man har motstemmer. Vi mener at vi utfører våre journalistiske oppgaver, men her er det en forskjell på hva vi mener Verrett har sagt og gjort, og hva de mener er riktig.

– Jeg lurer på hva kongefamilien mener om dette.

(Artikkelen er først publisert av Kampanje)