«Nytt på nytt» med nazi-vits – NRK beklager

Skjermdump fra fredagens sending av «Nytt på nytt».
Skjermdump fra fredagens sending av «Nytt på nytt». Foto: Skjermdump NRK TV
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Du kan kalle meg mye rart, men å kalle meg en nynazist er langt over streken, sier Christian Mikkel Dobloug til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Christian Mikkel Dobloug gikk hardt ut mot NRK og Bård Tufte Johansen etter at det ble vitset på hans bekostning fredagens utgave av «Nytt på nytt».

Dobloug er siviløkonom og tidligere investor og medeier for den omstridte avisen Resett. Tidligere i april ble det kjent at han av Fremskrittspartiet i Oslo ble valgt til være en av 17. mai-talerne i hovedstaden.

Det resulterte i følgende vits fra «Nytt på nytt»-programleder Bård Tufte Johansen:

– Tidligere Resett-investor skal holde 17. mai-tale i Oslo. Ja, for det er barnas dag, men det er også nynazistenes, sa programlederen ifølge VG.

Krevde unnskylding

– Hvor skal man begynne? Du kan kalle meg mye rart, men å kalle meg nynazist er langt over streken, forteller Dobloug til VG lørdag.

Han krevde en unnskylding fra Tufte Johansen, men måtte nøye seg med NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvorsen forklarer at NRK ikke tror at Dobloug er nynazist, og at vitsens grunnlag var 17. mai-tale-diskusjonen som har pågått i norske medier den siste uken. Det hele vår et forsøk på satire, påpeker han.

Se video: NB! Sterke inntrykk: – Aldri følt meg trygg

17. maikomiteen har talt

17. mai-komiteen i Oslo består av ni partier samt to representanter fra Utdanningsforbundet og Utdanningsetaten. Hvert parti har ansvar for hvert sitt arrangement.

Fremskrittspartiet har invitert Christian Mikkel Dobloug til å tale.

Oslo Høyres medlem i komiteen har invitert redaktøren i kulturavisen Subjekt, Danby Choi, til å holde tale Henrik Ibsens grav.

Flere av de andre partienes komitémedlemmer, blant annet SV, Arbeiderpartiet og Sentrum, har vært kritiske til valget av Choi som 17. mai-taler.

Noe av bakgrunnen for kritikken henger sammen med at Subjekt-redaktøren i fjor stilte opp på en Tiktok-video med en mann som er dømt for seksuell omgang med en mindreårig. Choi har tidligere lagt seg flat og beklaget Tik-Tok-videoen.