Brann i vernet bygning i Bergen – politiet ber om tips

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen kom til skade da et eldre verneverdig bygg ble totalskadd i en brann i Bergen onsdag morgen. Nå ber politiet om tips i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen oppsto i det såkalte «Belsenbygget», som ble reist av tyskerne i starten av andre verdenskrig. Det var en stund fare for spredning til studentboligene og til en lagerhall i nærheten.

Hundrevis av studenter ble evakuert, men fikk i 10-tiden beskjed om at de kunne flytte tilbake.

Nødetatene fikk melding fra naboer om brannen klokken 5.35, og en drøy time senere ble det meldt om kontroll på stedet.

Brannmannskaper fra hovedbrannstasjonen i Bergen fikk bistand av folk fra brannstasjonene i Fana, Laksevåg og Sandviken.

Flere biler utbrent

– Det er et uhyre verdifullt krigsminne som vi har mistet her, sier prosjektleder Elisabeth Skage i Bymiljøetaten til Bergensavisen.

Okkupantene brukte bygningen som betongstøperi for å lage elementer til ubåtbunkeren «Bruno» på Laksevåg.

Brannvesenet anslår at rundt 15 biler som sto parkert i nærheten er gått tapt eller blitt skadd i brannen, melder Bergens Tidende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ber om tips

Politiet har foreløpig ingen formening om hva som forårsaket brannen og ber om tips i saken.

– Vi er fortsatt veldig tidlig i etterforskningen, og per nå har vi alle hypoteser åpne. Vi har gjort innledende undersøkelser og vil ikke gjøre noen flere åstedsundersøkelser før tidligst i morgen tidlig, sier politioverbetjent Therese Sagstad til NRK.

Hun sier det foreløpig er uvisst om det har vært personer i bygget.

– Det er en teori vi har at det kan ha vært bostedsløse som har vært i bygget, eller hatt tilknytning til bygget, sier Sagstad, som sier politiet vil gjøre flere vitneavhør og se om det finnes overvåkingskameraer i området.