Byrådslederen i Oslo åpner for hanukka-belysning

I år ble den muslimske høytiden ramadan markert med lysende halvmåner utenfor Oslo rådhus. Det er første gang kommunen står for en slik offentlig markering av en ikke-kristen religiøs høytid. Foto: Terje Pedersen / NTB
I år ble den muslimske høytiden ramadan markert med lysende halvmåner utenfor Oslo rådhus. Det er første gang kommunen står for en slik offentlig markering av en ikke-kristen religiøs høytid. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) i Oslo vil gjerne se på hvordan en jødisk høytid kan markeres i hovedstaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Styreleder for Det mosaiske trossamfunn er begeistret for ideen om en offentlig hanukka-markering, skriver Vårt Land.

I år blir den muslimske høytiden ramadan markert med lysende halvmåner utenfor Oslo rådhus. Det er første gang kommunen står for en slik offentlig markering av en ikke-kristen religiøs høytid. Nå kan det bli mer av det i årene fremover.

Vårt Land har spurt byrådslederen om det er aktuelt å arrangere en lignende markering for en jødisk høytid. Det er han åpen for:

– Hvis det kommer en henvendelse om dette, for eksempel fra Det mosaiske trossamfunn, diskuterer vi gjerne hvordan vi kan få det til, skriver Solberg i en epost til Vårt Land.

Ronen Bahar, styreleder for Det mosaiske trossamfunn, er begeistret for ideen.

– Det er mest aktuelt for hanukka, sier han.

Den jødiske lysfesten hanukka feires til minne om gjeninnvielsen av tempelet i Jerusalem i år 165 eller 164 før Kristus. Det varierer når den åtte dager lange festen starter, men det er stort sett i desember og av og til i slutten av november.