Flyet med kongen på vei over Svartehavet

Flyet som frakter kongen fotografert før avreise fra Malaysia.
Flyet som frakter kongen fotografert før avreise fra Malaysia. Foto: Vincent Thian / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyet som tar kongen hjem fra Malaysia, er på vei over Svartehavet. Det er ventet at flyet vil lande på Gardermoen sent søndag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyet er ventet å lande ved 23-tiden norsk tid.

Kong Harald får medisinsk transport hjem til Norge i et ombygget spesialfly fra SAS etter at han ble syk under en ferietur i Malaysia. Flyet tok av fra Langkawi i Malaysia like etter klokken 6 søndag morgen norsk tid. Like etter klokka 14 norsk tid mellomlandet flyet i Sharjah utenfor Dubai, og halvannen time senere lettet det igjen, ifølge overvåkingstjenesten Flightradar24.

Klokken 20.35 har flere motorsykler fra politiet tatt oppstilling på utsiden av porten til den militære delen av Gardermoen flystasjon, viser bilder som Dagbladet har tatt.

Når kong Harald ankommer Norge, skal han legges inn på Rikshospitalet. Han blir sykmeldt i to uker, og kronprins Haakon overtar oppgavene hans, skrev kongehuset i en pressemelding tidlig søndag morgen.

Kongen har vært innlagt på sykehus i Malaysia med en infeksjon. Lørdag fikk han en midlertidig pacemaker som skal gjøre hjemreisen tryggere.

SAS-flyet er et Boeing 737–700, som ble bygget om til et medisinsk evakueringsfly i 2022. Blant annet har det blitt brukt til å fly sårede ukrainere til sykehus i andre land.