Politiet: Kvinne i 60-årene døde i helikopterulykken – var ansatt i Equinor

To Sikorsky S-92 helikopter fra selskapet Bristow. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
To Sikorsky S-92 helikopter fra selskapet Bristow. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne i 60-årene døde i helikopterulykken utenfor Sotra onsdag kveld. Hun var sykepleier og ansatt i Equinor, opplyser konsernsjefen i selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har nå fått bekreftet at den omkomne er en av våre egne kolleger, ansatt hos Equinor. Den omkomne var sykepleier på jobb for å ivareta andre. Vi har mistet en kjær kollega og dyktig medarbeider, sier Equinor-sjef Anders Opedal til NTB.

Fem andre personer var involvert i ulykken, og de var alle ansatt i Bristow. Alle sammen var på oppdrag på Equinor og deltok i en sikkerhetsøvelse på sokkelen nær Oseberg-feltet.

– Vår oppgave nå er å bidra til å ta vare på de involverte og pårørende. På vegne av alle i Equinor vil jeg rette en stor takk til Hovedreningssentralen, Haukeland sjukehus og alle involverte i redningsaksjonen og det arbeidet som nå pågår, sier Opedal.

Bristow-direktør Heidi Wulff Heimark er også preget av ulykken.

– Sorgen preger oss alle. Fem av våre ansatte var involvert i hendelsen, og de ivaretas nå på Haukeland sykehus. Én person er kritisk skadd, én er alvorlig skadd og tre er lettere skadd, sier hun til NTB.