Fredrik Solvang: – Et av de dårligste «Debatten»-programmene vi har lagd

Se video fra «Debatten»: – Jeg har ligget med veldig mange menn
Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK-programleder Fredrik Solvang feller hard dom over «Debattens» sending tirsdag kveld. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Er det kanskje på tide å fastslå at «Debatten» har tapt seg?

Slik starter sosiolog og samfunnsdebattant Kjetil Rolness et lengre innlegg på Facebook om NRK-programmet «Debatten». Tirsdagens sending falt åpenbart ikke god jord hos Rolness.

– Vi så det igjen i går. Fredrik Solvang og Co kaster seg på et aktuelt og utskjelt medieutspill (fra FpUs Simen Velle), med et misforstått (og allerede beklaget!) premiss, lager en plump tittel - «Menn som ikke får dame» - og kjører i gang sirkuset - som ikke engang fortjener den betegnelsen, fordi sendingen ikke blir særlig underholdende heller, skriver Rolness videre.

Solvang: – Startet helt skeivt

Programleder Fredrik Solvang har svart Rolness i kommentarfeltet på Facebook.

– Her er du svært treffsikker, Kjetil Rolness. Dette ble et av de dårligste Debatten-programmene vi har lagd, etter min vurdering, skriver Solvang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det starter helt skeivt da det viser seg at det knapt er noe igjen av det opprinnelige budskapet til Simen Velle. Det fører til at resten av ordskiftet blir en saus med skyggeboksing mot en motstander som ikke finnes. Vår intensjon var at de skulle diskutere og drøfte hvorvidt det er noen motsetning mellom kvinnekamp/likestilling og menns stilling og hvordan det ene evt. går på bekostning av det andre - basert på den forståelsen av hva som sto igjen av Velles budskap. Vi greide ikke oppnå det vi ønsket, det er bare å konstatere, skriver NRK-programlederen videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet opplyser til ABC Nyheter at det har kommet syv klager på sendingen.

Bakgrunnen for tirsdagens «Debatten»-sending, var utspillet fra FpU-leder Simen Velle til TV 2 om at «vi har fått en tinderfisert sexkultur». Velle mente det det hadde blitt et samfunnsproblem at «en liten andel menn har eksklusiv tilgang på en stor andel av kvinnene».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utspillet vakte sterke reaksjoner, og Velle la seg senere flat.

Humorinnslag

FpU-leder Simen Velle. Foto: NTB
FpU-leder Simen Velle. Foto: NTB

Velle startet tirsdagens «Debatten»-sending med å understreke hva budskapet hans egentlig var:

– Det jeg står ved er at en del unge menn opplever at de sliter med å finne en make i livet, og når en stor andel mennesker i et samfunn sliter med det samme, da mener jeg det i det minste er en politisk diskusjon verdt, også må man da diskutere om det finnes noen politiske løsninger, sa Velle.

I starten av sendingen møtte Velle VGTV- og TikTok-profil Sunniva Tillson, bedre kjent som «StSunniva». Hun var invitert til sendingen som et humorinnslag.

– Litt sånn som Velle og vennene hans, så har jo jeg og mine venninner vår egen forskning å hvile på. Jeg har ligget med veldig mange menn, og ut ifra den forskningen så har jo vi sett et litt annet mønster, sa Tillson i sendingen.